Grote hoeveelheid data en complexe dataproducten. Hoe leid je dat in goede banen?

Kantoor Belastingdienst

Data & Analytics ICT expert sessions: ICT in de grootste data-omgeving van de Rijksoverheid.

Van ruwe brondata naar risicomodellen, dashboards en optimalisaties en dat alles in eigen beheer!  Weten hoe het organisatieonderdeel Data & Analytics ICT toepast? Kom 24 april naar de Data & Analytics ICT expert sessions! Geef je op voor één van de workshops en ga in gesprek met experts. We zien je graag in ons nieuwe kantoor in Utrecht! 

17:00 uur

Inloop

17:15 uur

Diner

18:30 uur

Opening door Hans Timmermans (Directeur Data & Analytics)

19:00 uur

Pauze

19:15 uur

Workshops (zie uitleg hieronder)

20:30 uur

Pauze

20:40 uur

Experttafels & Borrel

Welke workshops zijn er?

 

Workshop 1: Data beheren? Zo doe je dat!
Sprekers: Luuk Kuijpers / Hans den Dekker

Het organisatieonderdeel Data & Analytics ondersteunt de Belastingdienst in het komen tot een efficiënter proces voor het houden van toezicht en het heffen en innen van belastingen. Hiervoor worden allerlei innovatieve producten bedacht en ontwikkeld en ook het beheer van die producten wordt in eigen huis uitgevoerd. Ben jij benieuwd welke producten dat zijn en welke uitdagingen dat met zich meebrengt voor functioneel beheer Analytics? Neem dan deel aan onze workshop! 

Workshop 2: Hoe wordt een product ontwikkelrijp en beheerarm? 
Sprekers: John Willems / Axel Schrotenboer
Wij nemen jullie graag mee in de wereld van een datascience programmer en data engineer en hoe deze levenscyclus ontstaat van zaadje naar een blaadje. Vind je het ook ontzettend interessant te horen hoe onze datascience programmers/data engineers ervoor zorgdragen dat onze producten ontwikkelrijp en beheerarm worden opgeleverd ? Kom dan naar onze workshop!

Workshop 3: Management Informatie Ontwikkeling en Beheer 
Sprekers: Marco Theunissen / Kees Loen
Het team managementinformatie van Data & Analytics ontwikkelt en beheert een zeer groot aantal geïntegreerde dashboards en rapportages voor nagenoeg alle organisatieonderdelen van de Belastingdienst. Onze producten en diensten voorzien onze klanten van stuurinformatie en op basis van nieuwe insight zijn we continue op zoek naar verbeteringen in onze producten. Wil jij weten wat wij op het gebied van managementinformatie doen voor de Belastingdienst? Bezoek dan onze workshop!

Workshop 4: Hoe beheer je ruim 300 TB aan data en zorg je ervoor dat alles op orde blijft?
Sprekers: Roy Maassen / Alex Derkse 
Het Center of Excellence Analytics levert op dit moment negen ICT-services op het gebied van business intelligence en business analytics: services die het fundament zijn van vele informatieproducten van de Belastingdienst.  Als je als organisatie beschikt over de grootste database van Nederland en omstreken, dan komt hier natuurlijk wel wat bij kijken. Hoe houd je overzicht en hoe bewaak je de toegang tot deze databases? Hoe beheer je ruim 300 TB aan data en zorg je ervoor dat alles op orde blijft? Ben jij benieuwd hoe wij dat doen? Kom dan naar onze workshop!

20:40 tot 21.45 experttafels en borrel

Na een korte pauze kun je onder het genot van een hapje en een drankje nog even napraten met de experts van bovenstaande workshops. Dus wil je ook wat weten over één van de andere onderwerpen? Dát kan, want je kunt met nog drie experts in gesprek!

 

Meld je aan en kies je workshop en experttafel!

Geef je op voor 10 April! Vol=Vol!