ICT Summercourse week juli editie

Meld je aan voor dit evenement
campagne ict trainee

ICT Summercourse week juli editie

5 daagse summercourse ICT

In de zomervakantie organiseren we een 5 daagse summercourse. 5 dagen vol trainingen, lezingen en challenges op elk gebied van ict.

Je kan de hele week deelnemen of gewoon 1 of meerdere onderwerpen kiezen. Komt een dag je niet zo goed uit, maar je wilt wel graag deelnemen? Geen probleem we organiseren in augustus weer een week!

Geen tijd in juli?

Bekijk het programma van augustus

Summercourse onderwerpen

09:00 uur

Maandag 23 en dinsdag 24 juli TRAINING COBOL

Vind jij programmeren leuk? Wil jij tijdens en naast je studie zoveel mogelijk ervaring op doen? En wil je naast object-georienteerd nu ook procedureel leren programmeren?

In deze tweedaagse summercourse maak je kennis met deze mooi klassieke programeertaal! Met Cobol ben je procedureel aan het programmeren en snap je beter wat de zwakheden van de huidige programmeertaal zijn. Er bestaat namelijk geen veiliger systeem dan dit!

Wat gaan we doen tijdens de tweedaagse?

  • Introductie
  • Historie
  • Mainframe als omgeving
  • Cobol taalaspecten
  • Programmeren “Hello World”, bekend raken met omgeving
  • Programmeren UC104, Programmeren UC204, samenwerkingsopdracht

Wanneer kun je deelnemen?

Voor deze summercourse is het belangrijk dat je een ICT achtergrond hebt.

 

09:30 uur

Dinsdag 24 juli : ONTWIKKEL EEN AI-PROGRAMMA

Versla de computer door het gebruik van Artificial Intelligence 

Bouw je AI applicatie op met codes en wordt de ultieme tegenstander van je computer. Tijdens deze dag zal je worden begeleid door Java experts, die je uitleggen wat de beste manieren van programmeren is en welke programmeertaal. Met 1 doel beat de computer met een aantal games.

Wanneer kun je deelnemen?

Wat moet je in huis hebben om deze dag goed af te ronden? Technische inzicht. Een basiskennis van Java of in ieder geval van codering

 

09:30 uur

Woensdag 25 juli: ZET HET IDEALE TOESLAGENSYSTEEM OP

Als student krijg je te maken met toeslagen. De zorgtoeslag maar ook als je voor het eerst gaat huren de huurtoeslag.

Wat ga je doen?

Hoe zou jij de toeslagenapplicatie bouwen en inrichten. Tijdens deze dag ga je daarmee aan de slag en nemen onze collega’s je mee in de oplossingen en uitdagingen bij de Belastingdienst. Met welke dingen moet je rekening houden tijdens het bouwen en welke consequenties hebben jouw gemaakte keuzes.

Uiteindelijk gaat het erom te begrijpen waarom deze is opgebouwd zoals ze is opgebouwd,  hoe zijn de verschillende onderdelen opgebouwd en hoe hangt dit samen.

Wanneer kun je deelnemen?

Het beste is het als je enige kennis hebt van ICT landschappen/architectuur

 

09:30 uur

Donderdag 26 juli: HELP EEN KLANTVRAAG - Van vraag naar ICT oplossing

U vraagt wij draaien? Of een samenwerking? Wat zijn de valkuilen en hoe kom je gezamenlijk tot het juiste product? Bij de Belastingdienst werken we steeds vaker samen met de klant naar een beste oplossing.

Wat ga je doen?

De klant heeft een technische vraag. Hoe los je die in een dag op Via Agile/Scrum methodiek. Samen met Belastingdienst experts ga je aan de slag met een real live klantvraag. De klant komt deze pitchen en daarna ga je in groepjes aan de slag. Welk groepje verzorgd de beste oplossing? Zit jij in het winnende team?

Wanneer kun je deelnemen?

Enige kennis van ICT is wenselijk.

 

09:30 uur

Vrijdag 27 juli: CAPTURE THE FLAG

Hou jij van puzzels, spelletjes, ICT en hacken? Speciaal als afsluiting van deze bijzondere week gaan we een CTF spelen! Ontmantel jij alle uitdagingen binnen de tijd?

Wat gaan we doen?

Jij mag je hacking skills  laten zien in een gecontroleerde omgeving! We zetten een omgeving op waarin flag opgelost moeten worden. Elke flag is punten waard, afhankelijk van de moeilijkheid, en aan het einde is het team met de meeste punten de winnaar.

Wanneer kun je deelnemen?

Voor de CTF is ICT kennis vereist!

Natuurlijk zullen we gezamenlijk lunchen en is er afsluitend een borrel! Dus wil jij je verder ontwikkelen deze zomer? En ben je nieuwsgierig? Geef je dan direct op.

Meld je aan voor dit evenement

Wil je jezelf uitschrijven voor dit evenement?
Schrijf je uit.