Claudia Loots

Inkoopspecialist

Een portretfoto van Claudia Loots

"Na mijn studie hbo-facilitymanagement, een jaar reizen, een heel interessante loopbaan bij Rijkswaterstaat en daarna twee jaar in het bedrijfsleven, solliciteerde ik in september 2009 bij de inkoopafdeling van de Belastingdienst.

Ik had de vacature al een paar keer voorbij zien komen, onder andere in de Intermediair en natuurlijk op de pagina werken bij van www.belastingdienst.nl, maar wilde me er toen - net zwanger - niet aan wagen. Toen ik dezelfde vacature maanden later nog een keer onder ogen kreeg, besloot ik toch mijn kans te pakken."

"Tijdens een leuk sollicitatiegesprek bleek dat er niet 1, maar zelfs 3 inkoopspecialisten werden gezocht. Én in dat gesprek bleek dat de Belastingdienst bij werving en selectie van kandidaten vooral oog heeft voor kwaliteit en de lange termijn. En zo kon het gebeuren dat ik op de eerste dag van mijn zwangerschapsverlof hoorde, dat ik bij de Belastingdienst zou gaan werken. Zie maar bij een commercieel bedrijf binnen te komen wanneer je zwanger bent."

Kansen zien en kansen grijpen. Hier heb je echt geweldige mogelijkheden.

Avontuur

"Uiteraard was het in het begin een heel drukke en hectische periode; een nieuwe gezinssituatie, een nieuwe baan, een nieuwe organisatie, en heel, heel veel zelf leren en doen (en informatie halen)! Gelukkig past dat goed bij mijn karakter en voel ik me daar lekker bij. Ik denk echt dat snel en zelfstandig beginnen het beste werkt om je de materie snel eigen te maken en je thuis te voelen in een nieuwe omgeving. Wat dat betreft dus geen vuiltje aan de lucht.
Ik kreeg al snel grote projecten onder m’n hoede. Projecten die boven de aanbestedingsgrens lagen of zelfs projecten die voor de gehele rijksoverheid golden, en dus niet alleen voor de Belastingdienst van belang waren. Zoals de Rijksbrede aanbesteding voor post bezorging waar 120 organisaties in participeren. Ik kan je zeggen dat dat gerust een avontuur was. Dat zijn gewoon heel intensieve trajecten. En het geeft enorm veel voldoening als je die dan tot een goed einde weet te brengen en alle betrokkenen tevreden en blij zijn met de behaalde resultaten."

Vakmanschap

"Zoals ik al zei, hecht deze organisatie veel waarde aan kwaliteit en continuïteit en ik hoef(de) het dus gelukkig niet allemaal alleen te doen. Ik werk in een multidisciplinair team, waarin ik altijd een beroep kan doen op de kennis en expertise van een econoom, een jurist, de materiedeskundige en natuurlijk ook op die van de klant om wie het tenslotte allemaal te doen is.
Ik vind het geweldig en ben er trots op dat onze inkoopprocessen gewoon goed geregeld zijn. En moeten blijven. Daarin investeert de Belastingdienst ook veel en daarom mocht ik in Phoenix Arizona in Amerika de cursus ‘best value procurement’ (nieuwe inkoopmethodiek) volgen. Keihard werken, heb in dat land verder niks gezien of gehoord, maar wat ontzettend interessant zeg. Ja, we zijn dan echt een voorbeeld voor andere organisaties."