Ben jij scherp genoeg voor de Douane?

De Douane draagt bij aan een veilig en gezond Nederland. Dat kan alleen met medewerkers die een scherpe blik hebben, in complexe situaties het overzicht bewaren en doortastend optreden. Herken jij jezelf hierin en heb je een vmbo-gl, vmbo-tl of mbo 3-diploma? Dan ligt bij de Douane de wereld aan je voeten.

De Douane biedt zeer uiteenlopend werk, door heel Nederland. Als medewerker Douane ga je aan de slag binnen het fysiek toezicht, de administratie of bij het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC).

Dit kun je doen bij de Douane

Fysiek toezicht

Je controleert personen en met name goederen die vervoerd worden in schepen, vliegtuigen en treinen op bijvoorbeeld Schiphol of Eindhoven Airport, in de haven van Rotterdam of Eemshaven, of aan de grens bij Arnhem

Bekijk de vacatures

Administratie

Je beoordeelt aangiften (aangiftebehandeling), bent het aanspreekpunt voor onze klanten (klantmanagement) of voor het regionale bedrijfsleven en je collega’s (werkverdeelpunt). In alle gevallen zorg jij ook voor de administratieve werkzaamheden die hier bij komen kijken.

Bekijk de vacatures

Landelijk Tactisch Centrum

Bij het Douane Landelijk Tactisch Centrum maak je op basis van diverse informatie in onze systemen een risicoanalyse. Vervolgens stuur je controleopdrachten naar je collega’s in het fysiek toezicht, zodat zij hun controles gericht kunnen uitvoeren.

Bekijk de vacatures

Goed voorbereid aan de slag

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat in je functie krijg je een uitgebreid inwerktraject en een interne opleiding. Onderdeel van de opleiding is het traject tot buitengewoon opsporingsambtenaar, zodat je als Douanemedewerker officieel bevoegd bent om strafbare feiten op te sporen en daarmee de openbare orde en veiligheid te handhaven.

Betaalde opleiding

De opleiding die je volgt duurt ongeveer 9 maanden en wordt volledig door ons betaald. In het algemeen wordt deze opleiding als pittig ervaren. Tijdens de opleiding is het niet mogelijk om parttime te werken. Meer weten over de inhoud van deze opleiding? Lees dan snel verder.
Meer informatie

Meer weten over Douane bij de Belastingdienst?

De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. Maar de Douane doet meer: de Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen. Ontdek alles over werken bij de Douane hier.

Veelgestelde vragen

  • Hoe kan ik solliciteren?

  • Wat is het beweging- en fitheidsonderzoek?

  • Wat betekent (het dragen van) een vuurwapen?

  • Hoe zit het met onregelmatig werk?

  • Wat is het stabiliteitsonderzoek?

Video afspelen 24 uur bij de Douane

Actuele vacatures

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor de job alert