Ontwikkel de ICT’er in jou

Ben jij klaar met je havo of vwo, je mbo 4 in een ICT-richting, of heb je minimaal 45 ECTS behaald met een technische hbo- of wo-studie? Wil jij werken in de ICT én je hbo-diploma halen? Dan is het duaal ICT-traject van de Belastingdienst de perfecte carrièrestap voor jou. Tijdens dit leer- en werktraject haal je namelijk niet alleen in 3,5 jaar een geaccrediteerd hbo-diploma, maar doe je ook direct praktijkervaring op. Wij betalen bovendien je studiekosten en je ontvangt ook nog eens elke maand salaris!

Het studieprogramma: 6 stappen in 3,5 jaar

Het duaal ICT-traject is uitdagend en intensief. Je leert veel en wordt in korte tijd opgeleid tot ICT-professional. De hbo-opleiding volg je aan de NOVI Hogeschool en het verdere leertraject zal plaatsvinden op het Belastingdienstkantoor in Apeldoorn. Het complete opleidingstraject is onderverdeeld in 6 stappen. 

01 / Propedeuse

In de eerste 6 maanden ga je aan de slag met je propedeuse. Iedere week volg je 2 dagen college en vul je 2 dagen in met groepsopdrachten en zelfstudie. In totaal behaal je 60 ECTS voor je propedeuse. Daarnaast ga je 1 dag per week ‘op safari’ als medewerker binnen de ICT-organisatie van de Belastingdienst. Heb je je propedeuse al? Dan doorloop je het verkorte ICT-traject en sla je deze eerste 6 maanden over. 

En daarna? Meteen een contract

Hogeschool en de kosten voor het volgen van een traineeship bij een externe leverancier, maar je krijgt vanaf dag 1 ook al een contract. Daarmee ontvang je een maandelijks salaris plus vakantiegeld en een 13e maand. De arbeidsovereenkomst is voor de duur van het gehele opleidingstraject en je salaris zal – naarmate je verder bent in het traject – stapsgewijs stijgen naar schaal 8. Als je het volledige opleidingstraject met succes hebt afgerond, krijg je een vast contract met een startsalaris dat is ingeschaald in schaal 9

Interesse in het Duaal ICT-traject?

Heb je interesse in het Duaal ICT-traject en wil je een bijdrage leveren aan een financieel gezond Nederland? De inschrijving voor de start in september is gesloten. Houd de website in de gaten of meld je aan voor een job alert om op de hoogte te blijven. 

Veelgestelde vragen

  • Hoeveel uur per week ben ik bezig met het duaal ICT-traject?

  • Hoeveel vakantiedagen heb ik?

  • Mag ik mijn vakantiedagen opnemen wanneer ik wil?

  • Worden mijn reiskosten van en naar de hogeschool en het Belastingdienstkantoor vergoed?

  • Betaalt de Belastingdienst ook voor mijn hertentamen?

  • Kan ik na het afronden van het opleidingstraject alsnog beslissen om bij een andere werkgever aan de slag te gaan?

  • Hoe werkt de terugbetalingsregeling van de Belastingdienst?

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor de job alert