Duaal ICT opleiding

twee jonge ICT medewerkers aan het werk achter een computer

Werken én leren in de ICT? Kies voor het duaal traject ICT en haal in 3,5 jaar je hbo-diploma

Ben jij klaar met je vwo, havo of mbo-4 en wil je werken in de ICT, maar ook je hbo-diploma halen? Dan is het duaal leertraject ICT van de Belastingdienst jouw volgende carrièrestap. Tijdens dit werk- en leertraject doe je direct praktijkervaring op en haal je in 3,5 jaar een geaccrediteerd hbo-diploma. Wij betalen je studiekosten en je ontvangt ook nog eens elke maand salaris!

Het studieprogramma: 6 stappen in 3,5 jaar

Het duaal leertraject ICT is uitdagend en intensief. Je leert veel en wordt in korte tijd klaargestoomd tot ICT-professional. Het studieprogramma is onderverdeeld in 6 belangrijke stappen:

 • Propedeuse: In het eerste half jaar ga je aan de slag met je propedeuse. Per week volg je 2 dagen college, vul je 2 dagen in met groepsopdrachten en zelfstudie en ga je 1 dag de ICT-organisatie van de Belastingdienst

 • Bootcamp: Na je propedeuse ga je je eerste praktijkervaringen opdoen. Tijdens een bootcamp leer je alle ins en outs van een specifiek vakgebied. Je sluit de bootcamp af met een praktijkopdracht.

 • hbo-programma (specifiek): Aan het einde van je eerste jaar doorloop je (bedrijfskundige) informaticaleerlijnen die passen bij een door jou gekozen specialisatie (infrastructuur, software development).

 • Trainingen: Na het specifieke hbo-programma stel je met je mentor een opleidingspakket samen voor het komende jaar en ga je aan de slag met (externe) trainingen op het gebied van bijvoorbeeld Cloud en Java. Met deze trainingen verzamel je studiepunten.

 • hbo-programma (algemeen): Tijdens het algemene hbo-programma volg je stof die voor alle specialisaties verplicht is. Denk aan leerlijnen op het gebied van (intra)persoonlijke en onderzoeksvaardigheden die je voorbereiden op je scriptie.

 • Scriptie: In het laatste onderdeel van je traject schrijf en verdedig je je scriptie. Hiervoor doe je onderzoek binnen jouw vakgebied.

  En daarna?
  Als je het duaal traject ICT goed hebt doorlopen bieden we je direct een vast contract.
  Welkom bij de Belastingdienst!

  Momenteel kun je je niet meer aanmelden voor de duaal ICT-opleiding.
  Wil je wel op de hoogte blijven? Meld je dan aan voor de BD Update.

     Meld je aan