Eleina Nieborg

Stagiaire Mobile Competence Centre

Een portretfoto van Eleina Nieborg

"Iedere dag ontvangen we bij de Belastingdienst veel bezoekers. Dit zijn ondernemers die met adviseurs komen praten, leveranciers die ons van allerlei zaken voorzien en experts met wie we van gedachten wisselen. Onze deur staat dus altijd open. Toch kunnen we niet zomaar iedereen binnenlaten. Bezoek moet eerst worden aangemeld. Want de beveiliging van de gebouwen is voor de Belastingdienst een belangrijk onderwerp. Er is daarom een proces gekoppeld aan het ontvangen van bezoek. En dat proces makkelijker maken is precies waarmee ik me deze stage bezighoud.

Onze deur staat altijd open.

Een app maakt het makkelijker

De registratie van bezoekers is een handeling die heel vaak voorkomt en moet daarom efficiënter. Bezoekers moeten nu bijvoorbeeld nog worden aangemeld via het intranet. Dit kan alleen via de beveiligde verbinding op de computer of laptop van de medewerker. Als je onderweg bent, is dat dus hartstikke lastig. Daarom bouw ik met vier andere stagiaires een bezoekersregistratie-app. Met deze mobiele app meld je bezoekers snel en eenvoudig aan. Nadert de bezoeker het gebouw? Dan krijgt de medewerker een push-notificatie. Zo hoeft een bezoeker niet lang te wachten en is de medewerker altijd op de hoogte. In onze grote gebouwen zoals in Apeldoorn is die functie heel handig.

Stage bij de Belastingdienst

De eerste keer dat ik hier kwam, was ik behoorlijk onder de indruk van de grootte van deze organisatie. Intussen is dit al mijn tweede stage bij de Belastingdienst en voel ik me erg thuis. Ik studeer Informatica aan Hogeschool Windesheim en raakte tijdens een stagemarkt in gesprek met de Belastingdienst. Ik had er nooit over nagedacht om hier stage te lopen, maar het gesprek prikkelde me. Nu ben ik blij dat ik hier weer stage loop. De begeleiding is goed en de sfeer is open en informeel. Van de bijna vijftig collega’s op mijn afdeling, het Mobile Competence Centre, leer ik ontzettend veel. Verder werken we met de laatste technieken en krijg ik een relatief hoge stagevergoeding. Voor mij zitten er dus volop voordelen aan het stagelopen bij de belastingdienst.

Onze app wordt straks echt gebruikt

Mijn ambitie is om nog beter te worden in programmeren. Ik ben erg gedreven en ga pas met een voldaan gevoel naar huis als ik de code heb getest en gezien heb dat het echt werkt. Zolang ik niet alle bugs heb verholpen, ben ik niet tevreden. Verder vind ik het belangrijk dat de apps die ik maak er mooi uitzien en intuïtief werken. Daarom ben ik blij dat er naast de vier programmeurs ook een interaction designer meewerkt aan onze bezoekersregistratie-app. Het is toch heel tof dat de app die wij nu maken, straks daadwerkelijk gebruikt wordt?"

Andere interessante verhalen

  1. 0
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5
  7. 6
  8. 7
  9. 8
  10. 9
Een portretfoto van Robbert en Patrick

Specialistische ICT-kennis opdoen in de praktijk.

Robbert Mulder en Patrick van der Graaf, Young ICT-professionals

Lees het verhaal
man en vrouw lopend

Proeven van ICT-traineeships: ben jij Java, .NET of BPM of System engineer, In gesprek met trainees Sascha Veltkamp en Klaas Slager

Lees het verhaal