BD Kenniscafé ICT 'to tech or not to tech'

  • 28 oktober 2021
  • Online
  • 19:30 - 21:00
  • ICT

Om als IT-organisatie van de Belastingdienst te kunnen voldoen aan de uitdagingen van deze tijd, is het kortcyclisch kunnen leveren van nieuwe functionaliteiten een vereiste. De Belastingdienst wil dit bereiken door technologie centraal te stellen: ook de IT wordt namelijk vergaand geautomatiseerd, waardoor teams zo veel mogelijk autonoom waarde kunnen leveren en deelproducten via self-service kunnen afnemen. Vakbekwame engineers vervullen hierin een hoofdrol. Tijdens dit BD Kenniscafé ICT gaan we in op het thema 'To tech or not to tech - op weg naar een wendbare organisatie'.

Programma

Tijdens een online en interactief webinar, komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • DevOps
  Binnen de IT-organisatie van de Belastingdienst is het de bedoeling dat alle teams autonoom hun producten kunnen leveren. Kortcyclisch wordt waarde toegevoegd, waarbij teams verantwoordelijk zijn voor de gehele levenscyclus, van Development tot en met Operations. Deze track beschrijft de uitdagingen waar tegen aan gelopen wordt bij de omvorming van een klassieke waterval-georiënteerde organisatie naar een organisatie met kleine autonome teams.
 • CI/CD pipelines
  Met CI/CD pipelines wordt DevOps werken mogelijk gemaakt: Services voor beveiliging, ontwikkeling en beheer zijn geautomatiseerd in een pipeline. Teams kunnen zich hierdoor concentreren op het ontwikkelen van applicaties die desnoods dagelijks naar productie kunnen gaan.
 • Containerization
  Op het containerplatfrom worden applicaties in kleine behapbare producten opgesplitst en op een moderne manier gerealiseerd. Dit platform heeft een belangrijke rol in de modernisering van het applicatielandschap van de Belastingdienst.
 • Engineering culture
  ​​​​​​​Hoe maakt de IT-organisatie van de Belastingdienst de omschakeling naar een levendige tech-organisatie met een engineering culture? Om de omslag te maken naar een wendbare DevOps organisatie staat vakmanschap voorop.

Voor wie?

Het BD Kenniscafé ICT is het kenniscafé voor ICT'ers. De toegang is gratis, maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht. In de week voorafgaand aan het webinar, ontvang je een link die toegang verleent tot het webinar. 

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden