FIOD masterclass: welke uitdagingen brengt publiek-privaat samenwerken met zich mee?

FIOD campagnebeeld tentoonstelling Belasting & Douane museum
    • 14 oktober 2021
    • Online
    • 11:00 - 12:00
    • FIOD

In 2020 was het 75 jaar geleden dat de Fiscale Inlichtingen en OpsporingsDienst (FIOD) begon, als landelijke opsporingsdienst van onjuiste belastingaangiften. Met slechts drie afdelingen én in totaal zes medewerkers, één secretaresse, een geleende typemachine en twee dienstauto’s. Inmiddels is de FIOD uitgegroeid tot een organisatie die zich specifiek richt op het opsporen en bestrijden van fiscale en financiële fraude. Naar aanleiding van het 75-jarig bestaan, vind je momenteel de tentoonstelling FIOD Fraudebestrijding in het Belasting & Douane Museum in Rotterdam.

De FIOD is natuurlijk bekend van de invallen die in het nieuws worden gebracht. Maar voordat de FIOD overgaat tot een inval, is er uitvoerig onderzoek verricht door de financiële en cyber- rechercheurs. Samen verzamelen zij alle puzzelstukjes om financiële fraude te bestrijden. Dat is wat je als bezoeker gaat zien en doen in deze tentoonstelling.

In 2021 biedt het museum vier masterclasses aan, waarbij het werk van de FIOD centraal staat: financiële fraudebestrijding in de breedste zin van het woord. De masterclass Welke uitdagingen brengt publiek-privaat samenwerken met zich mee? is de vierde in de reeks.

Programma

De FIOD doet een beroep op de maatschappelijke verantwoordelijkheid van poortwachters zoals banken, financieel dienstverleners en accountants bij het voorkomen en bestrijden van witwassen, corruptie en terrorismefinanciering. Victor Ross vertelt meer over deze publiek-private samenwerking in het Anti Money Laundering Centre. Tijdens deze masterclass put Victor uit zijn praktijkervaringen. Welke uitdagingen brengen publieke-private samenwerkingen met zich mee? Een masterclass vol valkuilen en best practices.

Meld je aan

Voor wie?

De masterclasses richten zicht op studenten en FIOD geïnteresseerden. De toegang is gratis maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht. Na aanmelden ontvang je een link die toegang verleent tot de livestream. De livestream opent een half uur voor start van de masterclass.

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden