Wintercourse: ICT

    • 21 februari 2023
    • Online
    • 19:00 - 20:00
    • ICT
Meld je aan
  • Reageer t/m 07 februari 2023

Één van de uitdagingen waar de Belastingdienst mee te maken krijgt is de juiste implementatie van alle fiscale wet- en regelgeving en het bijbehorende uitvoeringsbeleid in onze IT systemen. Maar een IT'er is geen jurist, toch? Om de babylonische spraakverwarring te voorkomen hebben we een taal ontwikkeld: RegelSpraak. Met behulp van deze taal kunnen juristen, fiscalisten, analisten en IV heel precies de regels opstellen en valideren die bepalend zijn voor geautomatiseerde besluiten. Dit alles hebben we verpakt in een tool die ALEF heet : Agile Law Execution Factory. 

Programma

De Belastingdienst heeft in het kader van het agile toepassen van de wet een tool ontwikkeld voor het opstellen en toetsen van regels. Deze tool heet ALEF (Agile Law Execution Factory) en is gebaseerd op Jetbrains MPS. In ALEF worden specificaties opgesteld in samenwerking met de domeinexperts. Deze specificaties bestaan uit regels, datadefinities en testgevallen. Dit wordt zoveel mogelijk door de domeinexperts zelf gedaan. De regels zijn opgesteld in de taal RegelSpraak. Dit is een gecontroleerde Nederlandse taal die zowel voor juristen als voor computersystemen goed leesbaar is.

In dit webinar laten we zien hoe we ALEF toepassen in praktijk . We kijken naar de aanpak van wetsanalyse, hoe we regels specificeren en hoe dit uiteindelijk leidt tot een werkzame service die andere systemen kunnen aanroepen. Ben jij ook benieuwd welke mogelijkheden deze aanpak in de toekomst zal gaan bieden? Meld je snel aan.
 

Voor wie

De wintercourses richten zich op studenten en geïnteresseerden in ICT. De toegang is gratis, maar aanmelden via de aanmeldlink is verplicht. In de week voorafgaand aan het webinar, ontvang je een link die toegang verleent tot het webinar via een uitnodiging los van de bevestiging.

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor de job alert
Meld je aan
  • Reageer t/m 07 februari 2023