Fit for Brexit

Bekijk de vacatures

Waar ligt jouw grens?

Waar al zo lang en door zo velen over wordt nagedacht en gesproken gaat gebeuren: brexit. Het Verenigd Koninkrijk stapt uit de Europese Unie. Ook de Douane bereidt zich volop voor en is daarom op zoek naar nieuwe collega’s voor onder andere grensbewaking op onder meer Schiphol en de Rotterdamse haven, maar ook op andere locaties in Nederland. Want de grens is allang niet meer de enige plaats waar wij onze werkzaamheden verrichten.

Diverse mogelijkheden

Bij de Douane vind je diverse functies. Zo kun je werken als medewerker binnen het fysiek toezicht, aangiftebehandeling, scan en detectie of het Douane Landelijk Tactisch Centrum (DLTC). In het werk controleer je goederen en personen op bijvoorbeeld de aspecten veiligheid, gezondheid of het milieu. Je lost problemen op en soms zeg je proces-verbaal aan en maak je dat op. Zo bescherm je de samenleving zo goed mogelijk tegen onveilige en ongewenste goederen. Benieuwd naar hoe een werkdag bij de Douane eruit ziet? Bekijk de video's hieronder.

Bekijk video

24 uur bij de Douane

Bekijk video

Een dag bij Douane op Schiphol

1/2

Kom jij werken bij de Douane?

Het komende jaar worden nog veel nieuwe medewerkers gezocht voor de Belastingdienst/Douane. Om je werk goed uit te kunnen voeren moet je beschikken over een een uitstekende lichamelijke conditie. Daarom zijn het beweging- en fitheidsonderzoek en (in sommige gevallen) een medische keuring en een stabiliteitsonderzoek onderdeel van de sollicitatieprocedure. Ga je bij ons aan de slag? Dan bieden wij volop mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Iedereen die bij de Belastingdienst/Douane komt werken krijgt een gedegen en waardevol inwerktraject om goed aan de start te kunnen verschijnen. 

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik solliciteren?

Wat betekent (het dragen van) een vuurwapen?

Hoe zit het met onregelmatig werk?

Wat is het beweging- en fitheidsonderzoek

Wat is het stabiliteitsonderzoek?

Wat is de douaneopleiding?

Meer weten over Douane bij de Belastingdienst?

De Douane is een handhavingsdienst, stelt de verschuldigde douanerechten en accijnzen vast en heft en int deze. De geïnde bedragen worden afgedragen aan de Nederlandse schatkist en de EU. Maar de Douane doet meer: de Douane zorgt er ook voor dat de samenleving zo goed mogelijk wordt beschermd tegen onveilige en ongewenste goederen.

Ontdek alles over werken bij de Douane

Lees verder

Verhalen van onze mensen

Bekijk actuele vacatures bij de Douane