ICT traineeship: Cobol

Ontdek Cobol in 12 maanden

Het traject duurt 12 maanden, waarvan je in de eerste 4 maanden per week drie dagen theorie, 1 dag praktijk en 1 dag zelfstudie krijgt. De daarop volgende 8 maanden loop je praktijkstage op één van de ontwikkelafdelingen. Dit doe je in een Cobol scrumteam in een SAFe Agile omgeving.

De inhoud

Tijdens de theorieperiode zal een diepgaande Cobol training volgen. De theorie bevat onderwerpen zoals: Cobol ,CICS, DB2, JCL, TSO/ ISPF, SQL etc... De lessen worden gegeven door erkende Cobol docent(en) en de praktijkopdrachten en workshops door senior Cobol collega’s.

Daarna volgt de praktijkperiode, in 9 maanden praktijkstage, ga je aan het werk in een scrumteam en zal je worden begeleid door een senior Cobol collega. Je doet dan ervaring op met de volgende tools: Endevor, Sonar, Harvest etc. en natuurlijk leer je ook agile werken in jouw team, scrummen met een daily stand-up, je leert ontwerpen te lezen en uit te voeren onder begeleiding van een ervaren buddy

Het doel van de training is het behalen van het COBOL certificaat & presenteren van de COBOL eindopdracht ( casus). Wanneer je dit alles succesvol hebt afgerond ben je een junior Cobol Developer.

Iets voor jou?

Ben je bijna (of niet langer dan 3 jaar geleden) afgestudeerd op MBO-4 niveau in de richting van ICT? Of ben je hbo'er of wo'er met aantoonbare affiniteit met ICT? Dan is dit traineeship iets voor jou!

Op dit moment staan er geen vacatures open voor dit traineeship. Meld je aan voor de Job alert en blijf op de hoogte van de nieuwste vacatures en traineeships.

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden