ICT traineeship: Test automation engineer

Word Test automation engineer in 12 maanden

Het traject duurt 12 maanden. Allereerst doorloop je een opleidingsprogramma van 4 maanden. Na deze periode ga je 8 maanden aan de slag in een scrumteam onder begeleiding van een ervaren collega.  

De inhoud

Tijdens het opleidingstraject zal een diepgaande Test training volgen. De theorie bevat TMAP Next en Testautomatisering aangevuld met testautomatisering frameworks zoals: Selenium/Finesse, Robot Framework, JMeter, ALM-UFT,  Specflow, Protractor, Cucumber of SOAP UI. De lessen worden gegeven door erkende docent(en) en de praktijkopdrachten en workshops door senior Test collega’s.

Daarna volgt de praktijkperiode, in 8 maanden praktijkstage, ga je aan het werk in een scrumteam en zal je worden begeleid door een senior Test collega. Je doet dan ervaring op met één of meerdere van de genoemde testautomatisering frameworks.

Na afronding van het theoretisch gedeelte (inclusief het behalen van het TMAP Next certificaat) en de stage ben je een junior test automation engineer.

Iets voor jou?

Heb je onlangs een hbo- of wo-opleiding afgerond of de mbo-4 ICT opleiding? Beschik je over hbo werk- en denkniveau en heb je aantoonbare affiniteit met ICT? Solliciteer dan direct.

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden