Duaal ICT-traject

twee jonge ICT medewerkers aan het werk achter een computer

Werken én leren in de ICT? Kies voor het duaal ICT-traject en haal in 3,5 jaar je hbo-diploma

Ben jij klaar met je vwo, havo of mbo-4, wil je werken in de ICT én je hbo-diploma halen? Dan is het duaal ICT-traject van de Belastingdienst jouw volgende carrièrestap. Tijdens dit werk- en leertraject doe je praktijkervaring op en haal je in 3,5 jaar een geaccrediteerd hbo-diploma. Wij betalen je studiekosten en je ontvangt ook nog eens elke maand salaris!

Het studieprogramma: 6 stappen in 3,5 jaar

Het duaal ICT-traject is uitdagend en intensief. Je leert veel en wordt in korte tijd klaargestoomd tot ICT-professional. Het studieprogramma is onderverdeeld in 6 belangrijke stappen:

 • Propedeuse
  In het eerste half jaar ga je aan de slag met je propedeuse. Per week volg je 2 dagen college, vul je 2 dagen in met groepsopdrachten en zelfstudie en ga je 1 dag werken in de ICT-organisatie van de Belastingdienst.

 • Bootcamp
  Na je propedeuse ga je je praktijkervaringen opdoen. Tijdens een bootcamp leer je alle ins en outs van een specifiek vakgebied. Je sluit de bootcamp af met een praktijkopdracht.

 • Hbo-programma (specifiek)
  Aan het einde van je eerste jaar doorloop je (bedrijfskundige) informaticaleerlijnen die passen bij een door jou gekozen specialisatie (infrastructuur, software development).

 • Trainingen
  Na het specifieke hbo-programma stel je met je mentor een opleidingspakket samen voor het komende jaar en ga je aan de slag met (externe) trainingen op het gebied van bijvoorbeeld Cloud en Java. Met deze trainingen verzamel je studiepunten.

 • Hbo-programma (algemeen)
  In het algemeenhbo-programma volg je de stof die voor alle specialisaties verplicht is. Denk aan leerlijnen op het gebied van (intra)persoonlijke en onderzoeksvaardigheden die je voorbereiden op je scriptie.

 • Scriptie
  In het laatste onderdeel van je traject schrijf en verdedig je je scriptie, waarvoor je onderzoek doet binnen jouw vakgebied.

  En daarna?
  Als je het duaal ICT-traject hebt doorlopen bieden we je direct een vast contract aan.

Op dit moment is het niet mogelijk om te solliciteren. Wel interesse?

Schrijf je in voor de Job alert

Meld je aan