Eerstejaarsstudenten NHL Stenden aan de slag bij Belastingdienst

Vandaag starten 30 eerstejaars hbo-studenten van NHL Stenden voor vijf maanden bij de Belastingdienst in Leeuwarden. Zo maken zij al vroeg in hun studie van de duale bacheloropleiding finance, tax and advice (FTA) kennis met het werken in een fiscale omgeving.

Na een grondige interne training beantwoorden zij de eerste drie maanden gedurende twee dagen in de week eenvoudige vragen van burgers en bedrijven die bellen met de BelastingTelefoon. Bijvoorbeeld over de inkomstenbelasting. Daarna gaan zij nog twee maanden aan de slag op het gebied van de invordering, waarbij ook sprake zal zijn van veel klantcontact. En verloopt dit voor beide partijen naar wens? Dan behoort een stage in het tweede jaar tot de mogelijkheden. 

“Ik leer het beste in de praktijk en vind het dan ook heel goed om nu al serieus in die praktijk werkzaam te kunnen zijn.“

Kennismaken met werkomgeving

De Belastingdienst in Leeuwarden werkt al langer samen met hogescholen en zette tot nu vooral studenten in het laatste jaar van hun studie in. Nú worden voor het eerst ook eerstejaarsstudenten betrokken.  

“Ik ben blij dat ik meteen de praktijk in ga en direct klantcontact heb. Leerzaam hoor om met veel verschillende mensen kennis te maken. Ik leer het beste in de praktijk en vind het dan ook heel goed om nu al serieus in die praktijk werkzaam te kunnen zijn. Is toch best wel uniek?”

En ook de Belastingdienst ziet voordelen. De organisatie wil investeren in de ontwikkeling van fiscale en financiële kennis in onze maatschappij en studenten laten ervaren hoe interessant en uitdagend het werken bij de Belastingdienst kan zijn. Ook als deze studenten later niet bij de Belastingdienst werken, is het nuttig als zij de fiscaliteit beter hebben leren kennen.