Stage lopen bij de Belastingdienst? Natuurlijk!

“Want ja, ik ben fan! Groot fan. Hoe dan ook! Enne...”

Ondanks of dankzij

Dat zegt Daan de Graaf over de Belastingdienst. En vol overtuiging. Daar waar hij in het eerste jaar van zijn studie in de verste verte niet had kunnen bedenken ooit te willen gaan werken bij de Belastingdienst, kan hij zich nu geen betere werkgever voorstellen als hij over ongeveer 1,5 jaar afstudeert aan de Hogeschool van Rotterdam in hbo-fiscaal recht en economie.

En zeker in tijden als deze is dat voor de Belastingdienst natuurlijk buitengewoon plezierig om te horen. En ook over ‘die tijden’ is Daan uitgesproken.

“Natuurlijk moet je je verantwoorden. Geen probleem. Een organisatie als de Belastingdienst móet zijn verantwoordelijkheid nemen en neemt die volgens mij ook. Het beïnvloedde mij in ieder geval niet om tijdens mijn stage op maandag, op mijn terugkomdag op de Hogeschool toch enthousiast en vol lof te kunnen blijven praten over deze club: ik heb het hier zó naar mijn zin. Ik leer hier zoveel!

Meet & Greet

En dat betreft dan niet alleen mijn stage, de plek en de werkzaamheden, maar ook de hele organisatie rondom die stage. Neem nu bijvoorbeeld de Meet & Greet die in september plaatsvond. Tijdens die Meet & Greet krijg je de kans om bij aanvang van je stage onmiddellijk met alle andere stagiairs in contact te komen. Met die van je eigen school, met die van tijdens je stage én met hen die bijvoorbeeld bij heel andere organisatieonderdelen van de Belastingdienst stage lopen. Goed hoor, ik heb er in ieder geval waardevolle contacten opgedaan. Onder andere met iemand die stage heeft gelopen bij de FIOD. Ik vind dat in ieder geval leuk en heel zinvol. Horen en soms zelfs zien wat er allemaal mogelijk is bij zo’n grote organisatie. En tegelijkertijd luisteren naar de valkuilen die daar óók bij horen en met een frisse blik onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om daar niet in te vallen.

Meet & Goodbye

En dan afgelopen woensdag 8 januari. Toen vond de – zoals ik het noem Meet & Goodbye plaats. Min of meer na afloop van de stage van iedereen. Opnieuw een mooie dag. Een dag waarop je na een half jaar de meeste stagiairs weer terugziet en reflecteert op de afgelopen periode. Én een dag waarop je afscheid neemt. Samen toch weer een – in mijn ogen heel interessante periode in je leven afsluit om daar daarna dan weer mee door te gaan. Wijzer en met veel ervaring(en) op weg naar ….”