Werkweek ervaringen van…

Om nieuw talent te werven heeft de Belastingdienst in 2018 een Belastingdienst Werkweek georganiseerd. Een week waarin aan de hand van interactieve workshops, interviews en break-outsessies kon worden gesnuffeld aan de dingen die de Belastingdienst zoal doet op de gebieden van accountancy, fiscaliteit, ICT en data science. Denise, Junior fiscalist bij de Belastingdienst doet verslag van de werkweek in deze blog.

De afgelopen weken is er van alles aan gedaan om dit evenement onder de aandacht te brengen. En niet zonder resultaat: zo stonden er op woensdag 5 september zo'n 100 nieuwsgierige fiscaal talenten - een zeer gemengd publiek van jong tot oud én van werkend tot nog studerend - in de hal van de Knoop in Utrecht te popelen om één van deze workshops of sessies bij te kunnen wonen. Ook ik, een pas in april gestarte junior fiscalist op kantoor Amsterdam, mocht hierbij aanwezig zijn als aanspreekpunt voor de bezoekers. Én ik kon deelnemen aan de interactieve workshops.

De door de medewerkers van de Belastingdienst verzorgde workshops waren ontzettend leerzaam, inspirerend en een perfect kijkje in de keuken. Na een enerverende opening van Tiny Beks met uitleg over de structuur van de Belastingdienst en een mooie quote "menig fiscaal kantoor heeft vele mooie klanten, maar... wij hebben ze allemaal!" werden door Corné Brouwers, Annemiek ten Boske, Barbara Butzelaar, Marion Stassen en Adé Konijn een viertal interactieve presentaties verzorgd: Zeer Vermogende Personen (ZVP), een nieuwe doelgroep bij de Belastingdienst. Overheid versus overheid: de (gewenste) scheidslijn in vastgoedconstructies?! Fair share en ethiek. Én Boeien en stoeien met Horizontaal Toezicht (HT). 

Aan- en afsluitend was er een borrel waarbij er volop gelegenheid was om vragen te stellen aan de sprekers en elkaar, wat dan ook werd gedaan: tot aan het eind werden hemden van lijven gevraagd, gelachen en van elkaar geleerd. Al met al een zeer geslaagde avond zo hebben veel deelnemers mij verteld.Deze blog is geschreven door Denise, Junior fiscalist bij de Belastingdienst