Werkweek ervaringen van…

Op woensdag 5 september vond in Utrecht de Meet & Greet voor de nieuwe stagiairs van de Belastingdienst plaats. Dit event werd georganiseerd voor alle stagiairs die in het najaar instromen bij de Belastingdienst en is hét moment om elkaar beter te leren kennen, nieuwe mensen te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en vragen te stellen aan medewerkers van de Belastingdienst.

En terwijl de zaal al aardig volliep met enthousiaste studenten, moest ik terugdenken aan drie jaar geleden, toen ik zélf als student-stagiair binnenkwam bij de Belastingdienst. Wát was ik enorm zenuwachtig! Gelukkig hielpen de ervaren collega’s van de Belastingdienst mij in het ontwikkelen en benutten van mijn talenten en vaardigheden, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak. De tijd vliegt….

Het was al snel gezellig druk. De sfeer zat er goed in en ik heb met verschillende studenten kunnen praten. "Ik zie dit als een nieuw avontuur, waar ik ontzettend veel zin in heb", werd meerdere keren  tegen mij gezegd. Én wat ik ook enorm bijzonder vond, waren de zo verschillende studieachtergronden van de bezoekers. Niet alleen studenten die fiscaal recht studeren waren aanwezig, maar ook studenten die bijvoorbeeld bezig zijn met een bedrijfseconomische studie of zelfs ICT waren vertegenwoordigd tijdens deze Meet & Greet.

Deze blog is geschreven door Lana, Junior fiscalist bij De Belastingdienst)