Benieuwd wat de impact van Prinsjesdag is op het werk van de Belastingdienst?
We gaan van 15 september 2015 naar 20 september 2016...

september

2016

Next

De kracht van eenvoud

In de aanloop naar Prinsjesdag is het ieder jaar hectisch in Den Haag. Het Belastingplan is één van de Prinsjesdagstukken die de regering aanbiedt aan de Tweede Kamer. Vereenvoudiging maakt dit jaar een belangrijk onderdeel uit van het Belastingplanpakket. Belangrijke voorwaarden voor een eenvoudige uitvoering zijn de beschikbaarheid van gegevens en de mogelijkheid tot automatisering.

Next

Verder kijken dan de cijfers

De voorstellen van Prinsjesdag worden met extra interesse bestudeerd door de accountants van de Belastingdienst. Zij merken de invloed van nieuwe wetten en fiscale regelingen direct in hun dagelijkse praktijk. Om nieuwe belastingwetgeving goed in te voeren moeten zij zelf niet alleen goed op de hoogte zijn, maar ook voor de bedrijven die ze controleren.

Meer over accountancy
Next

Pensioen in eigen beheer afbouwen

Bij de Belastingdienst krijgen fiscalisten volop met de actualiteit te maken. Veranderingen op fiscaal gebied, nieuwe wetten, nieuwe regelgeving wordt door de Belastingdienst getoetst. Lang voordat de Tweede en Eerste Kamer er over hoeven te beslissen. Als fiscalist wordt er dus veel van je verwacht, je moet flexibel kunnen omgaan met alle veranderingen en brede interesse hebben in politieke en maatschappelijke ontwikkelingen.

Meer over fiscalisten
Next

Zet jezelf in beweging

Wil jij werken aan maatschappelijk relevante projecten binnen jouw vakgebied?

Bekijk onze vacatures