Fiscaliteit bij de Belastingdienst

Bij de Belastingdienst komt alle technische en fiscale vakkennis samen om burgers en bedrijven zo goed mogelijk van dienst te zijn. Door de complexiteit van wet- en regelgeving hebben onze fiscalisten een spilfunctie op dit gebied. Werken aan de bron van de fiscaliteit: dat is werken bij de Belastingdienst.

Fiscaal maatwerk

Als fiscalist bij de Belastingdienst zorg je ervoor dat burgers en bedrijven aan hun belastingplicht voldoen. Dat doe je door actief met hen het gesprek aan te gaan en ze te wijzen op fiscale rechten en plichten. En die zijn niet altijd voor iedereen hetzelfde. Grote ondernemingen, mkb’ers en zzp’ers hebben allemaal een afzonderlijke aanpak nodig. Zo kunnen we onze belastingwetgeving soepel en rechtvaardig uitvoeren en tijdig ingrijpen wanneer er – al dan niet bewust – iets mis gaat. Mede dankzij de specialistische kennis van onze fiscalisten zijn we in staat om maatwerk te leveren aan onze klanten.

De werkzaamheden van onze fiscalisten liggen in het verlengde van politieke beslissingen. Als fiscalist zit je dicht op het vuur als het gaat om fiscale wetswijzigingen of veranderende regelgeving. Dit maakt het werk niet eenvoudig, maar wel ontzettend interessant. Bij de Belastingdienst werk je aan het maatschappelijke doel om Nederland gezond te houden. Bij alles wat we doen, werken we steeds meer vanuit de actualiteit. We handelen fiscale kwesties het liefst af op het moment dat ze spelen, in plaats van achteraf. Daardoor weten wij als Belastingdienst beter waar we aan toe zijn en kunnen we dit duidelijk communiceren naar de burgers en bedrijven.

Ontvang nieuws op maat van de Belastingdienst

Meld je aan voor Updates

Je werkomgeving is meer dan de plek waar je werkt

Bekijk de organisatie