Robbert Mulder en Patrick van der Graaf

Young ICT-professionals

Een portretfoto van Robbert en Patrick

Jong, ambitieus en net afgestudeerd hadden zij de behoefte om echt aan de slag te gaan, maar ook om nog verder te leren. De talentvolle Robbert Mulder en Patrick van der Graaf vonden een combinatie van die twee ambities bij de Belastingdienst. Als Young Professionals worden ze in een jaar klaargestoomd voor de functie van system engineer binnen het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie. Hier worden de jongens in het diepe gegooid. Robbert: “Een netwerk beheren dat zo groot, complex en van maatschappelijk belang is als dat van de Belastingdienst, dat vind je in Nederland bijna nergens.”

Trots zijn op ons werk

Patrick: “Burgers, ondernemers en medewerkers maken dag en nacht gebruik van de systemen van de Belastingdienst. Met een team van twintig ict’ers op de afdeling Infra Netwerken zorgen we ervoor dat deze systemen 99,99 procent van de tijd snel toegankelijk en uitstekend beveiligd zijn. Daarbij kijken we bijvoorbeeld naar load balancing: de verdeling van het dataverkeer over verschillende servers. Soms is het frustrerend dat je mensen alleen hoort wanneer het netwerk plat ligt of hapert. Terwijl dat relatief weinig voorkomt. Ook collega’s hebben daar weinig oog voor. Het is daarom belangrijk hen te vertellen hoe geavanceerd we werken. We mogen daar zelf wel wat trotser op zijn.”

Laten zien wat je geleerd hebt

Robbert vult aan: “Het systeem van de Belastingdienst is een zeer complex. We werken met de nieuwste technieken, waarvoor specialistische kennis nodig is. Dat leer je niet op school. Het Young Professionals programma is daarom de perfecte start van je carrière. Gedurende het jaar zijn er allerlei momenten waarop we laten zien wat we geleerd hebben. Dit doen we door het behalen van certificaten en door te laten zien hoe we die kennis toepassen in de praktijk. Hoewel ik pas een paar maanden aan het werk ben, heb ik al enorm veel geleerd. Vooral van de ervaren mensen om me heen. Zij delen hun kennis vanuit hun ervaring en wij helpen hen op onze beurt met onze frisse blik.”

Jonge honden met een frisse blik

“Het behouden van die frisse blik is voor ons erg belangrijk,” vindt Patrick. “Hoewel we steeds ‘blauwer’ worden, is de kritische blik van Young Professionals van groot belang voor de Belastingdienst. De wereld om ons heen verandert snel en de mensen die met onze systemen werken, hebben steeds hogere verwachtingen. Gelukkig hebben we een gedreven team dat dankzij interne trainingen steeds efficiënter met elkaar samenwerkt.”

De beste worden

Robbert lacht en vult aan: “Wij als jonkies mogen daarbij best een beetje brutaal zijn. Assertiviteit is nodig om te zorgen dat we blijven verbeteren en ontwikkelen. Dat geldt voor de systemen, het team, én voor onszelf. Om als Young Professional te slagen, moet je gedreven en leergierig zijn. De ambitie hebben om de beste te worden in jouw specialisme. Ben je op een gegeven moment echt uitgeleerd? Dan biedt de Belastingdienst legio mogelijkheden om te verbreden en opnieuw te verdiepen. Wij zitten voorlopig dus goed. “