Arbeidsvoorwaarden

Wie het beste uit mensen wil halen, moet ook het beste geven. Daarom hecht de Belastingdienst veel waarde aan goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Ook kun je rekenen op een plezierige werkomgeving. En wij streven naar een goede balans tussen werk en privé, zonder het belang van onze organisatie uit het oog te verliezen. 

Salaris, vakantiegeld en eindejaarsuitkering

In de vacaturetekst is vermeld welk salaris past bij de functie. Naast dat salaris ontvang je 8% vakantiegeld. En je krijgt een vaste eindejaarsuitkering van 8,3% van je jaarsalaris.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

De Belastingdienst kent ook heel goede secundaire arbeidsvoorwaarden, die flexibel inzetbaar zijn. Binnen het arbeidsvoorwaardenpakket beschik je over individuele keuzemogelijkheden en bepaal je zelf wat het best past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

Werkweek

Bij de Belastingdienst werk je 36 per week, die je meestal over 4 of 5 dagen verdeelt. In sommige gevallen kun je meer werken, en kun je die extra uren in overleg opnemen. Werk je bijvoorbeeld 40 uur per week, dan kun je eens in de 2 weken een extra vrije dag opnemen of die dagen sparen voor bijvoorbeeld een langere vakantie.

Vakantie

Bij een volledige werkweek heb je recht op in ieder geval 166 vrije uren per jaar. Die gebruik je voor vakantie, maar je kunt ook een deel inzetten voor andere doeleinden, zoals het kopen van een fiets of het omzetten van je ov-jaarkaart 2e klas in  een 1e klas abonnement. En heb je behoefte aan meer uren? Dan is er meestal de mogelijkheid om die ‘bij te kopen’!

Deeltijd en verlof

De Belastingdienst biedt goede mogelijkheden om in deeltijd te werken. En dat geldt eigenlijk voor alle functies, ook voor die op hoger (management)niveau. En er bestaan mogelijkheden voor ouderschapsverlof, calamiteitenverlof en zorgverlof. En werk je in deeltijd? Ook dan tel je volledig mee.

Loopbaanmogelijkheden

De Belastingdienst is een grote uitvoeringsorganisatie. Je kunt ervaring opdoen binnen allerlei vakgebieden en met allerlei inhoudelijke vraagstukken. En werken in verschillende regio’s, afdelingen en teams. En omdat er zoveel mogelijkheden zijn, zijn er ook erg veel  kansen om jezelf te ontwikkelen! Dat vergroot jouw perspectief, waarmee je zowel binnen als buiten de Belastingdienst terecht kunt. Want werk je bij de Belastingdienst, dan werk je voor het Rijk. En met 120.000 medewerkers is het Rijk een van de grootste werkgevers van Nederland. Binnen het Rijk is steeds meer aandacht voor interne mobiliteit, en ook wij zullen je daarin altijd stimuleren zodat je binnen het Rijk verschillende functies kunt bekleden. Wil je meer weten over deze vele loopbaanmogelijkheden, kijk dan op www.werkenvoornederland.nl.

En wat vragen wij?

De Belastingdienst biedt dus veel! En vraagt ook wat. Wij hechten veel waarde aan intregiteit.

Je werkomgeving is meer dan de plek waar je werkt

Bekijk de organisatie