Werkomgeving

Wie veel van haar medewerkers vraagt, moet ook veel bieden. Daarom is je werkomgeving bij ons méér dan de plek waar je werkt. Je beschikt over uitgebreide faciliteiten zoals fraaie vergaderruimtes en goed verzorgde, duurzame bedrijfsrestaurants. Op sommige locaties is zelfs een eigen fitnessruimte aanwezig.

De organisatie waarin je terechtkomt

Tot de Belastingdienst behoren de Belastingdienstregio's, de Douane, Toeslagen, de FIOD, de BelastingTelefoon en de Belastingdienst Centrale Administratie. Voor wat betreft de informatievoorziening kent de Belastingdienst het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (B/CIE) en het Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud (B/CAO). 

Jaarlijks behandelen wij voor Nederland tientallen miljoenen aangiften, toeslagen en douanecontroles. Het gaat bij onze organisatie dus om enorme hoeveelheden data en handelingen. Dat vraagt om een organisatie die 24 uur per dag en 7 dagen per week in bedrijf is. Een organisatie waar ruim 30.000 medewerkers, in kantoren verspreid over het hele land, belastingen heffen, innen en controleren, zorgen voor het uitbetalen van toeslagen, douanetaken verrichten en fraude opsporen. En dat allemaal tegen de achtergrond van regelmatig veranderende wetgeving waardoor werkprocessen snel moeten kunnen worden aangepast. 

Informatievoorziening

De omvang van al onze werkzaamheden en de flexibiliteit die van ons wordt gevraagd, eisen een uitstekend functionerende informatievoorzieningsketen. ICT speelt hier een belangrijke rol. Om aangiften snel, correct en efficiënt af te handelen, werken we met geavanceerde informatiesystemen. We houden nieuwe ontwikkelingen goed in de gaten. Waarbij we natuurlijk kijken naar wat er in de samenleving speelt. Zonder de stabiliteit van onze systemen en processen uit het oog te verliezen, investeren we in nieuwe ideeën en initiatieven. Ook besteden we veel aandacht aan het vergroten van de deskundigheid van onze medewerkers.