Veelgestelde vragen

 • Ik heb gesolliciteerd bij de Belastingdienst en een ontvangstbevestiging ontvangen. Wanneer krijg ik meer informatie?

  Na sluitingsdatum van de vacature of stage, vindt in de daaropvolgende 10 werkdagen de eerste brief- en CV-selectie plaats. Daarna kun je een reactie verwachten over (een eventueel vervolg van) de procedure.

 • Ik heb gesolliciteerd bij de Belastingdienst. Wat gebeurt er met (mijn persoonlijke gegevens in) mijn CV en motivatiebrief?

  De Belastingdienst gebruikt de gegevens van jouw sollicitatie uiteraard alleen voor het doel waarvoor deze bestemd zijn. En daarmee voldoet de Belastingdienst aan de privacywetgeving. Meer informatie? Klik op hier.

 • Ik wil graag werken bij de Douane van de Belastingdienst. Welke (functie-)eisen worden gesteld?

  Voor de meest voorkomende functie bij de Douane, die van Medewerker toezicht is een vmbo- of mbo 3-diploma vereist. Om te kunnen solliciteren moet je bovendien minimaal 18 jaar en in het bezit zijn van een rijbewijs én moet deze functie zijn vermeld op www.werken.belastingdienst.nl.
  Informatie over onze actuele vacatures of stages,  ontwikkelingen in jouw vakgebied óf evenementen van de Belastingdienst, kun je vinden op www.werken.belastingdienst.nl/updates. Schrijf je snel in!

 • Ik wil graag werken of stage lopen bij de Belastingdienst. Wat kan ik doen?

  Op www.werken.belastingdienst.nl zijn de actuele vacatures en stages vermeld. Je kunt hiernaar (uitsluitend) digitaal solliciteren door te klikken op ‘solliciteren op de vacature óf solliciteren op de stage’ en daarna de richtlijnen te volgen.

 • Hoe kom ik meer te weten over werken of stage lopen bij de Belastingdienst?

  Informatie over onze actuele vacatures of stages,  ontwikkelingen in jouw vakgebied óf evenementen van de Belastingdienst, kun je vinden op www.werken.belastingdienst.nl/updates. Schrijf je snel in

 • Hoe blijf ik op de hoogte van vacatures of stages bij de Belastingdienst?

  Informatie over onze actuele vacatures of stages,  ontwikkelingen in jouw vakgebied óf evenementen van de Belastingdienst, kun je vinden op www.werken.belastingdienst.nl/updates. Schrijf je snel in

 • Hoe vaak wordt het aantal vacatures of stages aangevuld of verwijderd op www.werken.belastingdienst.nl? ?

  Op www.belastingdienst.nl  worden vacatures en stages dagelijks aangevuld of na sluitingsdatum verwijderd. Wil je hiervan bericht ontvangen? Lees dan verder.

  Informatie over onze actuele vacatures of stages,  ontwikkelingen in jouw vakgebied óf evenementen van de Belastingdienst, kun je vinden op www.werken.belastingdienst.nl/updates. Schrijf je snel in!

  Je kunt naar ons mailen via werken@belastingdienst.nl

 • Is het mogelijk om een open sollicitatie te sturen naar de Belastingdienst?

  Nee, dat is helaas niet mogelijk. De Belastingdienst is de grootste uitvoeringsorganisatie van het Ministerie van Financiën en door haar steeds wisselende taken en werkzaamheden niet in staat om te voorzien welke vacatures of stages er in de toekomst ontstaan. Om verwachtingen te managen en teleurstellingen te voorkomen, kan daarom uitsluitend worden gereageerd op vacatures en stages die zijn vermeld op www.werken.belastingdiens.nl.
  Voor meer informatie over onze actuele vacatures of stages,  ontwikkelingen in jouw vakgebied óf evenementen van de Belastingdienst, kun je vinden op www.werken.belastingdienst.nl/updates. Schrijf je snel in!

 • Biedt de Belastingdienst een leerwerkplek aan?

  Nee, de Belastingdienst biedt helaas geen leerwerkplekken aan.

 • Heeft de Belastingdienst mogelijkheden voor vakantiewerk?

  Voor tijdelijk werk (zoals vakantiewerk) werkt de Belastingdienst samen met verschillende uitzendbureaus, zoals Randstad, Tempo-Team en Start People. Om hiervoor in aanmerking te komen, kun je bij een van deze uitzendbureaus informeren naar de mogelijkheden.

 • Wat zijn selectiedagen waarover in sommige vacature- of stageteksten wordt gesproken?

  Als je reageert op een vacature of stage waarvoor selectiedagen zijn vastgelegd, wordt verwacht dat je op die dagen beschikbaar bent om je motivatie voor de vacature of stage mondeling te kunnen toelichten

 • Waar kan ik terecht met mijn vraag over belastingen of toeslagen?

  Voor vragen over belastingen of toeslagen kun je terecht op www.belastingdienst.nl. Ook de BelastingTelefoon, telefoonnummer 0800-0543 helpt bij de beantwoording van vragen over belastingen of toeslagen.

 • Heeft u voor mij het telefoonnummer van een medewerker van de Belastingdienst?

  De Belastingdienst verstrekt geen telefoonnummers van medewerkers of organisatieonderdelen aan derden.

 • Mijn vraag staat niet in bovenstaande lijst. Wat kan ik doen?

  Een specifieke vraag over ‘Werken bij de Belastingdienst’ kun je stellen door deze te sturen naar werken@belastingdienst.nl.