Afstudeer stage HBO ICT - incident trendanalyse

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 11 januari 2019
Solliciteer direct

Afstudeer stage HBO ICT - incident trendanalyse

Functieomschrijving

Wil jij werken aan het versnellen van IT-processen en het ontwikkelen van applicaties om de dienstverlening aan burgers, bedrijven en medewerkers van de Belastingdienst zelf te verbeteren? Begint jouw carrière bij één van de Centers of Excellence (CoE) die door proactief meedenken en aanbieden van innovatieve oplossingen op een snelle en wendbare manier informatievoorzieningen oplevert? Dan is deze stage bij het team Analytics binnen de IT organisatie van de Belastingdienst vast iets voor jou!

De CoE Analytics staat opgesteld voor het realiseren en onder­houden van een schaalbare, wendbare en robuuste Analytics infrastructuur voor Data & Analytics. Door goed te luisteren naar klan­ten en op een juiste manier te prioriteren is het team in staat om deze services 'fit-for-purpose' te leveren. Streven hierbij is altijd het verbeteren van services.

Analytics is het team van ervaren system engineers en consultants die de infrastructuur ontwikkelen waardoor het maken van analyses en modellen voor de uitvoering van de taken van de Belastingdienst mogelijk gemaakt worden.

Denk hierbij aan: SAS Social Networking, SAS Grid Computing, SAS Visual Ana­lytics, Self Service Analytics, Desktop Client Services en de Teradata Datawarehouse Services. Het team functioneert als een autonome eenheid, georganiseerd volgens de principes van Agile/Scrum/DevOps, die verantwoordelijk is voor de realisatie en continuïteit van de verschillende services.

Opdrachtomschrijving

Het IT-landschap van de CoE Analytics beslaat vele honderden systemen, de meeste daarvan zijn Linux gebaseerd. Op deze systemen draait Analytics software, voornamelijk SAS maar ook andere producten zoals Database- en Shared-filesystem appliances en Open-source toolkits, onderverdeeld in de verschillende services waarmee wij de diverse Analytics infrastructuurvoorzieningen voor de Belastingdienst invullen. Deze wereld is bovendien volop in beweging onder invloed van toename van interne klantgroepen qua aantal en gebruik en onder invloed van security-richtlijnen. We zijn een zelfsturend team, georganiseerd volgens de principes van Agile/Scrum/DevOps, met als doel om snel in te kunnen spelen op veranderingen.

Het team Analytics is voortdurend bezig haar dienstverlening te verbeteren. Een van de manieren om dit te doen is door het analyseren van incidenten. Deze analyse geeft zicht op de locatie van het incident in het proces en daarmee zicht op de verbetermogelijkheid. Het oplossen van productie verstoringen en –problemen vormt een belangrijk onderdeel van incident management.

Het team wil dit incident management verder gaan inrichten met een degelijke incident trend analyse. In deze stage ga jij samen deze trend analyse samen met het team opzetten.

Vind jij het interessant om op zoek te gaan in deze materie en trendonderzoek te doen? Help jij het team de oplossingen te doorgronden en te kanaliseren naar één gestructureerde rapportage? Zie jij kansen om de huidige wijze van afhandelen en documenteren te verbeteren? Lever jij een bijdrage aan het opzetten van een efficiënte incidenten analyse over een periode heen?

Wat wij bieden is een prettig en open werkklimaat, de mogelijkheid om je breed te verdiepen in de Analytics infrastructuur die wij servicen, de mogelijkheid om hier een waardevolle bijdrage aan te leveren en uiteraard een goede begeleiding.

Vanzelfsprekend stemmen we de precieze inhoud van de opdracht graag verder met je af in een persoonlijk gesprek.

Dit item is gesloten.

Functie-eisen

Dit item is gesloten.

Overige arbeidsvoorwaarden

Dit item is gesloten.

De organisatie - Belastingdienst

Dit item is gesloten.

Bijzonderheden

Stages