Afstudeerstage HBO ICT - Datamanagement

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 13 december 2019
Solliciteer direct

Afstudeerstage HBO ICT - Datamanagement

Functieomschrijving

Wil jij ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk?

Dan is deze afstudeerstage bij het team datamanagement van de Belastingdienst écht iets voor jou! Dit team ontwikkelt oplossingen op het gebied van data en gegevensontsluiting. Hierin staat het beschikbaar stellen van gegevens voor alle gebruikersdoeleinden centraal. Dat doen we voor de portalen en applicaties waar burgers, bedrijven en medewerkers gebruik van maken én voor analytics, sturing, verantwoording en effectmeting. Operational excellence is ons startpunt voor iedere oplossing.

Tijdens jouw afstudeerstage krijg jij de mogelijkheid om een aantal facetten van datamanagement te leren kennen. Met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en ideeën help je onze medewerkers om creatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar zij voor staan. Je draagt bij aan dashboards die nodig zijn om data stewards en operations te ondersteunen en er is ruimte voor een bijdrage aan de reguliere werkzaamheden van het team. Omdat we met data van burgers en bedrijven werken besteden we veel aandacht aan security- en privacy-by-design.

Je werkt aan verschillende projecten in een omgeving met de meest uiteenlopende technieken en samen met ervaren collega's voer je opdrachten uit, waardoor je ervaring opdoet en kennismaakt met het werken in een devops team, dat werkt volgens de Agile/Scrum methodiek.

Wat kun je verwachten:

  • Uitstekende stagebegeleiding
  • Ruime stagevergoeding
  • Mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen
  • Ondersteuning bij jouw ontwikkeling met opleidingen, technische meetings, seminars, workshops, etc.
  • Deelname aan informele activiteiten van de Belastingdienst
  • Toegang tot een groot netwerk van Belastingdienst-collega’s

Wat vind jij nog meer belangrijk?
Om je verder te ontwikkelen binnen jouw vakgebied zoek je een omgeving waar de ontwikkelingen uitdagend zijn. Je vindt het leuk om nieuwe technieken te ontdekken en creatieve oplossingen te bedenken en deelt dit ook graag met je collega's. Twee weten meer is hierbij het uitgangspunt; voor jou is een goede samenwerking in het team van groot belang. Daarnaast vind je het ook prettig zelfstandig aan het werk te gaan, waarbij je regelmatig de afstemming zoekt. Je ziet het belang van een heldere en efficiënte communicatie.

Jouw toekomst
Als stagiair bij het onderdeel IV-accent maak je onderdeel uit van onze organisatie. Je bent van harte welkom op al onze formele en informele bijeenkomsten. Daarnaast word je omringd door vakmensen die hun passie en kennis in het vakgebied heel graag met je delen. Dit betekent dat jij tijdens je stage alle hulp krijgt die je nodig hebt en meer. Tijdens je stage neem je een kijkje in de keuken van de Belastingdienst, in het bijzonder bij het onderdeel IV-accent. Nadat je jouw stage succesvol afsluit, spreken we graag over de vervolgstappen, zoals een traineeship of een andere baan binnen de Belastingdienst.  

Interesse in de mogelijkheden?
Wil jij bij ons stage lopen, solliciteer dan vandaag nog via de button op deze site.  De exacte invulling van jouw (afstudeer)stage verkennen we daarna graag met jou in een persoonlijk gesprek. Voor meer informatie over de stagemogelijkheden kun je contact opnemen met Lia van Zeist (06 – 18 60 41 61).

Dit item is gesloten.

Functie-eisen

Dit item is gesloten.

Overige arbeidsvoorwaarden

Dit item is gesloten.

De organisatie - Belastingdienst

Dit item is gesloten.

Bijzonderheden