Afstudeerstage IT-beheerprocessen (hbo)

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 01 juli 2020
Solliciteer direct

Afstudeerstage IT-beheerprocessen (hbo)

Functieomschrijving

Gaat jouw hart sneller kloppen als er over IT-processen wordt gesproken? Wil jij kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En wil jij jouw carrière beginnen bij een van de grootste datacenters van Nederland? Dan is een opdracht bij Data Center Services (DCS) van de Belastingdienst écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Je gaat afstuderen bij de afdeling Klant en Organisatie. Medewerkers van deze afdeling houden zich onder andere bezig met het ontwerpen, inrichten en beheren van de diverse ITIL-processen. Tijdens je stage onderzoek je hoe DCS op een praktische wijze zelf de kwaliteit van de werkprocessen kan toetsen. Denk hierbij aan de opzet, het bestaan en de werking. Jouw onderzoek leidt tot een helder, duidelijk en uitvoerbaar inrichtingsvoorstel. Hiervoor houd je onder meer interviews binnen de directie IV. Op basis van deze input ontwikkel en schrijf je een adviesrapport dat je afstemt met de stakeholders binnen DCS. Uiteindelijk willen we een plan van aanpak hebben waarmee we adviezen omzetten naar praktijk.

Je werkt samen met onze IT-professionals die kennis hebben van bedrijfsprocessen en technologie. Allemaal vakmensen die graag hun kennis met jou willen delen. Je leert bijvoorbeeld alles over de ITIL-beheerprocessen in relatie tot onze complexe, maar fascinerende IT-organisatie. Ook leer je effectief communiceren in een grote organisatie. Tijdens je afstuderen krijg je alle hulp die je nodig hebt. En als je jouw afstudeerstage succesvol hebt afgerond, praten we graag met je verder over eventuele vervolgstappen binnen onze organisatie. Een prachtige kans!

Uiteraard gaan we graag met jou in gesprek over je wensen. Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst? Neem dan contact op met Yvonne Beekman via 06 – 55 21 36 57.

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden

Stages