Hbo-afstudeerstage communicatie en/of marketing (4e jaar)

  • Utrecht
  • Bachelor - HBO
  • Nog 3 dagen
Solliciteer direct

Hbo-afstudeerstage communicatie en/of marketing (4e jaar)

Functieomschrijving

Ben jij de hbo’er die van aanpakken weet? Wil jij ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En doe je dat het liefst bij een organisatie die continu verandert en een groot maatschappelijk belang dient? Dan is deze stage bij de Corporate Dienst Communicatie van de Belastingdienst écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook veel mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Want een tevreden stagiair, is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen; een échte win-winsituatie, want ook wij kunnen en willen leren van jou.

Bij de Corporate Dienst Communicatie werken dé communicatieprofessionals van de Belastingdienst. Wij leveren een strategische, inhoudelijke en resultaatgerichte bijdrage aan de zowel in- als externe communicatie van de Belastingdienst. In het contact met burgers en bedrijven is communicatie een effectief instrument dat de Belastingdienst ondersteunt in zijn strategie: de bereidheid van burgers en bedrijven versterken om vanuit zichzelf de fiscale regels na te leven en te zorgen voor de rechtmatige betaling van toeslagen.

Tijdens de stage onderzoek jij welke verbeteringen kunnen worden aangebracht in de live en online voorlichting die de Belastingdienst uitvoert voor startende ondernemers en de overige hulp die we aanbieden (website, rekenhulpen, checklists, enzovoort). Hoe effectief is die inzet nu eigenlijk en wat levert het de Belastingdienst op? In hoeverre sluit de voorlichting aan bij datgene wat starters nodig hebben?
Om je te helpen bij dit onderzoek kun je gebruik maken van diverse evaluatierapporten. Daarnaast heeft onze afdeling Onderzoek diverse onderzoeksrapporten beschikbaar, waaronder een studie naar 'fiscale vaardigheden'. Hierin wordt helder welke vaardigheden de Belastingdienst – vaak impliciet - van ZZP'ers vragen en in hoeverre ondernemers die vaardigheden nu werkelijk bezitten.
Uiteindelijk vragen wij je om een heldere analyse te maken en een duidelijk en praktisch adviesrapport op te stellen met de aanbevelingen voor verbeteringen in de startersvoorlichting voor ondernemers. De Corporate Dienst Communicatie kan op basis van jouw verbetervoorstellen hier hopelijk concreet mee aan de slag.

Dit item is gesloten.

Functie-eisen

Dit item is gesloten.

Overige arbeidsvoorwaarden

Dit item is gesloten.

De organisatie - Belastingdienst

Dit item is gesloten.

Bijzonderheden

Stages