Hbo IT stage infrastructuur (EUS)

 • Apeldoorn
 • Bachelor - HBO
 • Tot 01 februari 2020
Solliciteer direct

Hbo IT stage infrastructuur (EUS)

Functieomschrijving

Gaat jouw hart sneller kloppen als er over IT-infrastructuur wordt gesproken? Wil jij kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En wil jij jouw carrière beginnen bij één van de grootste datacenters van Nederland? Dan is deze stageopdracht bij DataCenter Services (DCS) van de Belastingdienst écht iets voor jou. 

Data Center Services (DCS) van de Belastingdienst levert infrastructurele diensten aan de Belastingdienst én andere onderdelen van de Rijksoverheid. Ook verzorgt zij de voortbrenging en exploitatie van de generieke delen van de infrastructuur, zoals storage, hosting en netwerken. Deze diensten zijn van cruciaal belang voor het ondersteunen van de dienstverlening aan burgers, bedrijven en medewerkers. 

De afdeling End User Services levert aan de -medewerkers van de- Belastingdienst een brede range aan eindgebruikersdiensten, variërend van werkplek-, smartphone/tablet-, applicatie-, tot samenwerkingsdiensten en van telefonie- tot videoconferencing diensten. Een deel van de diensten, zoals video, telefonie en printen wordt ook overheidsbreed geleverd via de Rijks-PDC.

Binnen de afdeling EUS onderkennen we de volgende teams:

 • Het team Frontwork staat voor de levering van een marktconforme Digitale Werkplek Belastingdienst (DWB) en is daarbij verantwoordelijk voor de voortbrenging van de ICT-middelen met betrekking tot de werkplek (de laptop), de bijbehorende randapparatuur en printers, alsook de virtuele werkplek binnen de Belastingdienst.
 • Het team MCS (Mobility & Collaboration Services) is verantwoordelijk voor mobiele devices (smartphones en tablets), vaste telefonie en videoconferentie en informatie-overdracht door middel van (interactieve) videoboodschappen.
 • Het team MADS (Messaging & Collaboration Services) is verantwoordelijk voor de levering en onderhoud van mail, agenda, het platform voor digitaal samenwerken, veilige filetransfer en instant messaging (chat).
 • Het team KIEN+VIP verzorgt internet op de werkplek, maatwerk oplossingen
  voor werkplek- en server omgevingen, endpoint security (o.a. antivirus), packaging van applicaties voor distributie en installatie op de werkplek.
 • Het team OSS levert excellente dienstverlening in de 1e lijn op alle EUS producten/diensten aan alle klanten van de Belastingdienst op locatie. Dit doet het team op 16 hoofd-locaties en in totaal op ca. 75 locaties in het land.
 • Doel van het team EUS Dienstenmanagement is de juiste diensten met de juiste prestaties tegen de juiste kosten geleverd te krijgen. In dit team worden daartoe de tactische processen van de afdeling gestuurd onder andere door Productmanagement, Architectuur en Consultancy.

Tijdens jouw (afstudeer)stage krijg je de kans om ervaring op te doen met het werken in DevOps-teams volgens de Agile/Scrum methodiek. Je maakt kennis met onze complexe, maar fascinerende IT-organisatie en het belang van een betrouwbare en veilige IT-dienstverlening aan de BV Nederland. Afhankelijk van jouw interesses en leerdoelen kun je tijdens jouw (afstudeer)stage kennis maken met de infrastructurele en security aspecten van onze diensten en vraagstukken die voor jou interessant zijn. De periode van je stage is in overleg vast te stellen. Daarover gaan we graag met jou in gesprek!

Als stagiair maak je echt onderdeel uit van DataCenter Services en ben je van harte welkom op al onze (in)formele bijeenkomsten. Je wordt omringd door vakmensen die hun passie en kennis graag met je delen. Tijdens je stage krijg je dus alle hulp die je nodig hebt. En als je jouw stage succesvol hebt afgerond met een adviesrapport van formaat, praten we graag met je verder over eventuele vervolgstappen binnen onze organisatie. Een prachtige kans! Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden

Stages