Hbo-stage 3e of 4e jaars Bestuurskunde

  • Utrecht
  • Bachelor - HBO
  • Nog 2 dagen
Solliciteer direct

Hbo-stage 3e of 4e jaars Bestuurskunde

Functieomschrijving

Wil jij jouw kennis over het bestuursrecht vergroten? En inzicht ontwikkelen in de belangen van burgers en bedrijven áchter hun cijfers? Ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen en mogelijkheden krijgen en creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is deze stageopdracht bij de Belastingdienst écht iets voor jou! 

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zul je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Witwassen en andere financieel-economische criminaliteit tegengaan: dat is het doel van het bureau economische handhaving (BEH). Vanaf 2020 moeten alle uiteindelijk belanghebbenden van in Nederland opgerichte vennootschappen en andere juridische organisaties worden opgenomen in het UBO-register . Zij leveren hiervoor (persoons)gegevens aan bij de Kamer van Koophandel. BEH spoort, eventueel samen met de FIOD en het Openbaar Ministerie, overtreders op die zich niet aan deze regels houden. Bijvoorbeeld ondernemers die bewust geen of onjuiste UBO-gegevens aanleveren.

Jij komt terecht in ons nieuwe team UBO, dat zich richt op de handhaving van de regels. Hier is voor jou als stagiair beleidsontwikkeling een boeiende rol weggelegd. Je krijgt namelijk de kans om samen met de beleidsmedewerkers mee te denken over en vorm te geven aan de nieuwe handhavingstaak als het gaat om het UBO-register.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden

Stages