Hbo stage FIOD: communicatie en multimedia

  • Utrecht
  • Bachelor - HBO
  • Nog 2 dagen
Solliciteer direct

Hbo stage FIOD: communicatie en multimedia

Functieomschrijving

Het innovatie lab van de FIOD is op zoek naar een stagiaire die graag bijdraagt aan de opsporing van morgen.

Heb jij ideeën hoe je (nieuwe) media kunt inzetten om ons team binnen de FIOD op de kaart te zetten? Zet jij vlogs, blogs of een podcast in? Wij zijn op zoek naar een stagiair die onderzoekt welk communicatiemiddel effect heeft door hier onder andere mee te experimenteren. Je bent bijvoorbeeld in staat een videoconcept te ontwikkelen en produceren en weet waar je moet beginnen als het gaat om een podcast-studio opzetten.

Over Future Lab NOVA

Wij zijn het innovatieteam van de FIOD. Samen met rechercheurs maken wij de opsporing ‘future proof’. NOVA experimenteert met nieuwe tools, producten of processen om de opsporing te verbeteren. We gebruiken Design Thinking, Lean Startup en Agile methodes om tot vernieuwing te komen.

Stageopdracht:

NOVA is op zoek naar een student die bij ons onderzoek kan doen naar de communicatiemiddelen die wij, als team, het beste kunnen inzetten. Met als doel de naamsbekendheid van het team te verhogen en de werkvloer effectief te bereiken.

Wij zijn op zoek naar een formule die niet teveel capaciteit kost (editen, scripts, etc) en uitvoerbaar is door mensen uit het team. Tijdens de stage moet deze formule tot stand komen, maar nog belangrijker: er moet worden geëxperimenteerd. Er wordt verwacht dat er concreet producten worden opgeleverd. Bij een succesvolle formule neemt het team het stokje over.

Je kan direct starten met de stage, maar in overleg is later starten ook mogelijk.

Tijdens deze stage zal je onderzoek doen naar de volgende componenten:

  • Hoe komt ons merk ‘Future Lab NOVA’ tot uiting in onze communicatie.
  • Welke communicatiemiddelen hebben welk gewenst effect.
  • Relevante content voor de juiste middelen.
  • Validatie van de middelen en content door experimenten.

Zullen we zaken doen en word jij onze nieuwe stagiaire? Of wil je eerst praten over jouw toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

Let op: kijk bij het kopje bijzonderheden hoe je kan solliciteren voor deze stage.

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden