Hbo-stage functioneel- en applicatiebeheer

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 01 augustus 2020
Solliciteer direct

Hbo-stage functioneel- en applicatiebeheer

Functieomschrijving

Wil jij werken in een omgeving waar applicatiebeheer en functioneel beheer hand in hand gaan? Waar zowel het werken met techniek als het werken met mensen van groot belang is? En wil jij kansen en mogelijkheden krijgen en creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is deze stageopdracht bij de Belastingdienst Service Bus (BSB) echt iets voor jou.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

De Belastingdienst Service Bus zorgt voor gestandaardiseerd berichtenverkeer tussen de vele applicaties die we gebruiken binnen de Belastingdienst. Daartoe worden koppelingen tussen de verschillende applicaties die met elkaar moeten communiceren vastgelegd met behulp van ons registratiesysteem (BSR). Gegevens uit dit systeem worden gebruikt om de daadwerkelijke routering van de berichten te verzorgen.

Alle domeinen binnen de Belastingdienst maken in meer of mindere mate gebruik van onze diensten. Een goede werking van de BSB is dan ook van cruciaal belang voor de continuïteit van de Belastingdienst.

Tijdens je stage richt je je op allerlei operationele werkzaamheden rondom BSB zoals Life Cycle Management, intakes voor nieuwe koppelingen, incident afhandeling en het verzorgen van migraties en begeleiden van changes in de test-, acceptatie- en productieomgeving. Je zorgt voor continuïteit van de programmatuur en onderhoudt hiertoe operationele contacten met de applicatiebeheerders in de domeinen, het bouwteam en de gebruikers. Je monitort het verloop van het berichtenverkeer, webservices en communiceert met collega beheerders, product owners, ontwikkelaars en gebruikers over de dagelijkse gang van zaken binnen de BSB. Is er een probleem? Dan analyseer je de oorzaak en onderneem je actie. Onder leiding van een expert denk je na, adviseer je over nuttige SPLUNK-dashboards en ondersteun je bij het ontwerpen en ontwikkelen van deze dashboards. Zo zorg je dat we de werking van de BSB nog beter kunnen monitoren.

Ook richt je je op het opzetten van een gebruikershandleiding voor ons registratiesysteem BSR. Momenteel hebben we alleen een summiere gebruikershandleiding, terwijl we graag een gedetailleerde handleiding willen aanbieden. Om een goede aanzet voor deze handleiding te maken, ga je eerst zelf met het registratiesysteem BSR werken. Hierbij krijg je begeleiding van de beheerders. Je vernieuwt de BSB documenten van de Service Desk en Operations Bridge. Zo krijg je meer inzicht in de processen rondom incident- en eventmanagement. Ook denk je mee over het opzetten van een overzicht met prognoses betreffende de aantallen en grootte van berichten en het vaststellen van piekmomenten voor de diverse systemen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden