Hbo-stage IT hosting & integratie

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 16 juli 2020
Solliciteer direct

Hbo-stage IT hosting & integratie

Functieomschrijving

Gaat jouw hart sneller kloppen als er over IT-infrastructuur wordt gesproken? Wil jij kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En wil jij jouw carrière beginnen bij één van de grootste datacenters van Nederland? Dan is deze stageopdracht bij DataCenter Services (DCS) van de Belastingdienst écht iets voor jou. 

Data Center Services (DCS) van de Belastingdienst levert infrastructurele diensten aan de Belastingdienst én andere onderdelen van de Rijksoverheid. Ook verzorgt zij de voortbrenging en exploitatie van de generieke delen van de infrastructuur, zoals storage, hosting en netwerken. Deze diensten zijn van cruciaal belang voor het ondersteunen van de dienstverlening aan burgers, bedrijven en medewerkers. 

De teams binnen onze afdeling hosting & integratiediensten leveren Container-, Cloud-, Mainframe-, Linux-, Windows hosting en integratiediensten. Zij zijn verantwoordelijk voor de complete lifecycle van hun producten en diensten oftewel voor plan, build, deliver en run. Uiteraard hebben we te maken met verschillende infrastructurele uitdagingen en met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en ideeën help jij onze medewerkers om creatieve oplossingen te vinden voor de uitdagingen waar zij voor staan.

Tijdens jouw (afstudeer)stage krijg je de kans om ervaring op te doen met het werken in DevOps-teams volgens de Agile/Scrum methodiek. Je maakt kennis met onze complexe, maar fascinerende IT-organisatie en het belang van een betrouwbare en veilige IT-dienstverlening aan de BV Nederland. Afhankelijk van jouw interesses en leerdoelen kun je tijdens jouw (afstudeer)stage kennis maken met de infrastructurele en security aspecten van onze diensten en vraagstukken die voor jou interessant zijn. De periode van je stage is in overleg vast te stellen. Daarover gaan we graag met jou in gesprek!

Jouw toekomst?
Als stagiair bij het onderdeel Datacenterservices maak je onderdeel uit van onze organisatie. Je bent van harte welkom op al onze formele en informele bijeenkomsten. Daarnaast word je omringd door vakmensen die hun passie en kennis in het vakgebied graag met je delen. Dit betekent dat jij tijdens je stage alle hulp krijgt die je nodig hebt en meer. Tijdens je stage neem je een kijkje in de keuken van de Belastingdienst, in het bijzonder bij het onderdeel  Datacenterservices. Nadat je jouw stage succesvol afsluit, spreken we graag over de vervolgstappen, zoals een traineeship of een andere baan binnen de Belastingdienst

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden