Hbo-stage IT-infrastructuur digitaal rechercheren

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 01 januari 2020
Solliciteer direct

Hbo-stage IT-infrastructuur digitaal rechercheren

Functieomschrijving

Gaat jouw hart sneller kloppen als er over IT-infrastructuur wordt gesproken? Spreekt het thema digitaal rechercheren je aan? Wil jij kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? En wil jij jouw carrière beginnen bij een van de meest veelzijdige datacenters van Nederland? Dan is deze stageopdracht binnen de IT-organisatie van de Belastingdienst écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Binnen de ICT-organisatie van de Belastingdienst levert data center services (DCS) de infrastructurele diensten aan de Belastingdienst en aan andere rijksoverheden. DCS verzorgt de realisatie en exploitatie van de generieke delen van de infrastructuur. Denk hierbij aan storage, hosting en netwerken. Deze diensten zijn van cruciaal belang voor het ondersteunen van de Belastingdienstprocessen en de dienstverlening aan de burgers, bedrijven en medewerkers. Binnen DCS heeft het team infrastructuur digitaal rechercheren (IDR) een heldere missie: het leveren van een veilige, integere werkomgeving voor opsporing en alle aan opsporing gerelateerde processen. Dit zodat de opsporingsdiensten belastingfraude in de kiem kunnen smoren.

Tijdens je stage richt je je, als lid van het team IDR, op verdere professionalisering. We willen namelijk graag onze dienstverlening uitbreiden en nieuwe ontwikkelingen goed borgen. Je maakt tijdens je (afstudeer)stage kennis met de infrastructurele en security-aspecten van de diverse diensten van de Belastingdienst. We bepalen graag samen met jou welke vraagstukken interessant zijn. Hierbij houden we uiteraard rekening met jouw interesses en leerdoelen. Zo onderzoek je bijvoorbeeld de ITIL-processen en de mogelijkheden tot implementatie en optimalisatie ervan. Of je richt je op automation en bekijkt hoe we de technische processen van de FIOD kunnen optimaliseren en automatiseren. Tijdens deze (afstudeer)stage doe je ervaring op in en maak je kennis met het werken in een DevOps-team. Je leert onze complexe, maar fascinerende IT-organisatie goed kennen en krijgt inzicht in het belang van betrouwbare en veilige IT-dienstverlening aan Nederland.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst? Voor meer informatie over de stagemogelijkheden kun je contact opnemen met Yvonne Beekman, stagecoördinator, via 06 – 55 21 36 57.

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden

Stages