Hbo stage IT middleware

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 01 februari 2019
Solliciteer direct

Hbo stage IT middleware

Functieomschrijving

Gaat jouw hart sneller kloppen als we het over technische ICT hebben? Wil jij kansen en mogelijkheden krijgen én creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Begint jouw carrière bij één van de grootste datacenters van Nederland? Dan is deze stage bij Belastingdienst écht iets voor jou!

Tijdens jouw stage ben je werkzaam op de afdeling Basic Middleware (BMW), die zich richt op services op het gebied van bestandsuitwisseling, berichtenverwerking, berichtentransformatie en berichtenroutering, voor zowel de Belastingdienst áls daarbuiten (bijvoorbeeld in het digitale contact met banken). We houden ons bezig met het automatiseren van installaties en configuraties, het uitzoeken van de werking van nieuwe functionaliteiten, het aansluiten op beheercomponenten zoals logging, gebruikersadministratie (Active Directory) en monitoring, het inregelen van beheer en beveiliging en het inregelen van processen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van IBM mainframes zoals z/OS, IBM AIX, IPAS en Linux/Windows Server.

Tijdens deze stage krijg je ook de kans om te leren hoe je efficiënt een project kunt plannen met bijvoorbeeld Prince2. En je leert werken met ITIL-beheerprocessen gericht op problem-management of change-management. Je leert effectief communiceren in een grote organisatie en maakt kennis met onze complexe, maar fascinerende IT-organisatie. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst en wil die graag samen met jou vormgeven. Hoe? Daarover gaan we graag met jou in gesprek. Een prachtige kans!

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden

Stages