Stage hbo IT (3e/4e jaars) - beheertooling

  • Apeldoorn
  • Bachelor - HBO
  • Tot 20 maart 2019
Solliciteer direct

Stage hbo IT (3e/4e jaars) - beheertooling

Functieomschrijving

Wil jij jezelf ontplooien als IT-professional en jezelf ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk? De Belastingdienst is opzoek naar een gedreven en enthousiaste student met affiniteit voor Microsoft Server, Werkplek, IIS, VMware Horizon. Begint jouw carrière bij één van de grootste datacenters van Nederland? Dan is deze stage bij Belastingdienst écht iets voor jou!

Het team frontwork Digitale Werkruimte Belastingdienst (DWB) zorgt ervoor dat alle eindgebruikers over een goed werkende digitale werkplek kunnen beschikken. Een werkplek bestaat uit een laptop, eventueel in combinatie met een virtuele desktop, automatische beschikbaar gestelde applicaties en  printmogelijkheden, waarmee de eindgebruiker toegang heeft tot de primaire bedrijfssystemen van de Belastingdienst. Om deze apparaten goed te kunnen beheren en alles in goede banen te kunnen leiden, maken we gebruik van een op maat gemaakte beheertool. Het team frontwork DWB is dan ook een essentiële speler binnen de Belastingdienst.

Als stagiair binnen ons team zet je jezelf in om onze webbased tooling, die is gericht op het beheer van de DWB-werkplek in de breedste zin van het woord, hoogbeschikbaar te krijgen. Je start met  een  gedegen onderzoek en analyse.  Je schrijft een plan van aanpak, voorzien van de nodige randvoorwaardelijke zaken, over de mogelijkheden en de wijze waarop deze gerealiseerd kunnen worden. Aan de hand van de opgegeven eisen en wensen zal er een proof of concept worden gecreëerd om de hoogbeschikbaarheid van de beheertooling te realiseren.

De uitdaging voor jou is om ook te kijken hoever je komt qua technische realisatie, uiteraard voorzien van de bijbehorende documentatie. Deze stage is gericht op de uiteindelijke realisatie van de opgestelde techniek.

De Belastingdienst is op weg naar de toekomst en wil die samen met jou vormgeven! Een prachtige kans!

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden

Stages