Wo-stage fiscaal recht/ fiscale economie

  • Heerlen
  • Master/doctoraal
  • Tot 22 juli 2020
Solliciteer direct

Wo-stage fiscaal recht/ fiscale economie

Functieomschrijving

Studeer jij fiscaal recht of fiscale economie aan de universiteit? Verdiep je je graag in internationale en nationale wet- en regelgeving? En wil jij je tanden zetten in complexe fiscale vraagstukken in een internationale omgeving? Dan is deze onderzoeksstage bij het kennis- en expertisecentrum buitenland van de Belastingdienst in Heerlen, echt iets voor jou.

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een interessante en uitdagende hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de kennis en professionaliteit van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Kennis- en Expertisecentrum (K&EC) Buitenland is binnen de directie Particulieren verantwoordelijk voor de internationale fiscale behandeling van burgers en bedrijven die gevestigd zijn in het buitenland en enige vorm van belaste activiteiten hebben in Nederland. Dit betreft onder andere de belangrijke thema’s: Coördinatiepunt Internationaal Beschikbaarheidstellen Arbeidskrachten (loon – en premieheffing, sociale zekerheid), e-commerce (omzetbelasting), winst/vastgoed (vennootschapsbelasting) en controle op dossiers dividendbelasting. Naast de grote financiële belangen worden de bedrijven veelal gekenmerkt door complexe fiscale problematiek. K&EC Buitenland werkt nauw samen met de directies Grote Ondernemingen en Midden- en Kleinbedrijf. Controles bij internationale ondernemingen gebeuren ook geregeld in samenwerking met belastingdiensten van andere Europese landen. K&EC Buitenland positioneert zich als hét loket voor de buitenlandse belastingplicht. Daar waar nodig, binnen de eigen organisatie, interdepartementaal en op alle internationale thema’s, wordt een beroep gedaan op de specifieke kennis en expertise van de buitenlandse belastingplicht. Het beleid van K&EC Buitenland is erop gericht om de compliance bij de buitenlandse belastingplichtige burgers en bedrijven te onderhouden en te versterken.

Jij voert je onderzoeksopdracht/stage uit bij van één van de teams Buitenlandse Investeerders van het K&EC Buitenland van de Belastingdienst. Dit team houdt zich met name bezig met de behandeling van verzoeken en bezwaren betreffende teruggaafverzoeken dividendbelasting door of namens in het buitenland woonachtige natuurlijke personen en in het buitenland gevestigde lichamen. Dergelijke teruggaafverzoeken zijn gebaseerd op internationaal of nationaal recht, waarbij het EU-recht een steeds prominentere plaats inneemt. Je werkzaamheden bestaan met name uit het verzamelen en verwerken van de van belang zijnde informatie. Hierbij krijg je de mogelijkheid om je eigen ideeën en inzichten te ontwikkelen. Naast het zelf onderzoeken voer je ook gesprekken met interne en externe collega’s om informatie en kennis te verkrijgen en uit te wisselen. Ook heb je mogelijk contact met verantwoordelijke ambtenaren binnen het Ministerie van Financiën. Verder neem je actief deel aan diverse overleggen. Daarnaast leer je onze werkprocessen kennen en krijg je de verschillende aspecten van onze dienstverlening en ons toezicht helder in het vizier. En wij willen uiteraard van jou leren. Want met jouw eigentijdse en vernieuwende kennis en inzichten willen wij onze processen en daarmee de dienstverlening aan burgers en bedrijven voortdurend verbeteren en optimaliseren.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe stagiair van de Belastingdienst?

Functie-eisen

Overige arbeidsvoorwaarden

De organisatie - Belastingdienst

Bijzonderheden