System engineer

System engineer en jezelf ontwikkelen? Dat kan ...

... want bij de Belastingdienst kennen we binnen dit vakgebied maar liefst ruim 50 specialisaties, die variëren van SQL tot endpoint security en van IaaS- of Linuxplatform tot mainframe zOS of private cloud. Als system engineer dus jouw kennis en skills verbreden of verdiepen? Wij bieden volop kansen en mogelijkheden!

Als system engineer bij de Belastingdienst werk je in een DevOps-team aan de ontwikkeling en modificatie van computersystemen, zodat ze voldoen aan de gestelde functionele automatiseringseisen. Je configureert de technische specificaties van een nieuw systeem, test deze en organiseert de deployement. En om ervoor te zorgen dat de systemen optimaal blijven functioneren los je derdelijns-problemen en incidenten op en verricht je regelmatig onderhoudswerkzaamheden aan die systemen.

De lat ligt hoog, want álle burgers en bedrijven in Nederland maken veelvuldig gebruik van applicaties die op deze systemen draaien. Denk bijvoorbeeld aan het 'aangifte-systeem' of het portaal voor Toeslagen. Samen met je collega’s zorg jij elke dag voor optimale beschikbaarheid, bescherming en betrouwbaarheid van deze systemen.

Waar werk je dan?

De meeste system engineers van de Belastingdienst - en dat zijn er maar liefst 800 - werken op een van de twee locaties van onze IV-organisatie in Apeldoorn. Op beide locaties bevinden zich onderdelen van ons datacenter en onderstaande afdelingen bieden dan hun specifieke dienstverlening.

Welke? Lees gerust verder. 

  • Hosting- en integratiediensten

  • Basis-infrastructuurdiensten

  • End user services

  • Generieke dienstverlening

“Kom jij binnenkort kennismaken met een van je nieuwe collega's in Apeldoorn?“
Teamleider system engineer
Vera van Os kijkt lachend naar de camera
“De keuze is reuze: er zijn zo ontzettend veel mogelijkheden bij de Belastingdienst om je te ontplooien en uitdagingen aan te gaan."
Portretfoto van Maselly
“Ik wil altijd 'groeien' in een informele omgeving waarin verschillende disciplines bij elkaar komen. In deze DevOps-omgeving kan dat."

Je blijven ontwikkelen binnen én buiten je vakgebied?

Zoals gezegd heeft een system engineer bij de Belastingdienst volop mogelijkheden. En om die volledig te kunnen benutten is regelmatig een opleiding nodig. Of een vaktijdschrift. Óf een kenniscafé. Opleidingen en trainingen, workshops en bijeenkomsten die veelal worden vergoed door de Belastingdienst en ‘onder diensttijd’ gevolgd of gelezen kunnen worden. In alle redelijkheid natuurlijk, want we zijn tenslotte professionals die hun kennis en kunde passend willen onderhouden en beheren. Niet zelden ontwikkelt en/of verzorgt de Belastingdienst ook zelf een opleiding of training, die overigens niet altijd per se binnen jouw vakgebied behoeft te liggen.

Waar doe je het voor?

Als system engineer bij de Belastingdienst verdien je tussen de  2621,- en  € 4905,- bruto op basis van een volledige werkweek. Een volledige werkweek bij de Belastingdienst bedraagt trouwens 36 uur en in veel gevallen is ook 32 uur werken mogelijk. Het is trouwens áltijd mogelijk om in goed overleg jouw werktijden flexibel in te vullen en niet zelden behoort ook thuiswerken tot de mogelijkheden. Allemaal mooie bijkomstigheden die zeer plezierig zijn als een privé-werkbalans belangrijk voor je is.

Werken als system engineer bij de Belastingdienst betekent vaak ook dat je een vaste werkplek hebt. Voordeel van zo'n plek is ook dat je collega’s hebt: collega's met wie je kunt sparren, van wie je kunt leren en met wie je kunt ‘delen’. Binnen de Belastingdienst wordt die collegialiteit vaak genoemd en geroemd. Maar een grote organisatie als de Belastingdienst kent natuurlijk veel locaties verspreid over Nederland en het kan dus voorkomen dat je soms elders werkzaam bent. Meestal is dat dan beperkt tot een dag of een aantal dagen en vindt dat plaats op onze andere locatie in Apeldoorn óf in Utrecht. 

Word jij onze nieuwe collega?

Om aan de slag te gaan als system engineer vragen we minimaal om een afgeronde mbo-opleiding óf om aantoonbaar hbo-werk- en denkniveau. Het is een groot voordeel als je al een opleiding op ICT-gebied hebt afgerond en relevante werkervaring wordt ook zeer gewaardeerd. En om een goede documentatie en communicatie te kunnen garanderen vragen we ook om een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wil je aan de slag als system engineer, maar heb je nog geen werkervaring? Dan kun je instappen via ons trainee-programma

Actuele vacatures

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden