Coördinerend privacy jurist

Collega's aan het werk in kantoortuin

De Belastingdienst verwerkt veel persoonsgegevens voor de uitvoering van zijn wettelijke taken en voor de doelen die daar direct uit voortvloeien. De Belastingdienst vindt het belangrijk dat de persoonsgegevens van burgers en bedrijven zorgvuldig worden verwerkt. De wet- en regelgeving op het gebied van privacy en kaders van de Belastingdienst stellen eisen voor de verwerking van persoonsgegevens. De Belastingdienst bestaat uit verschillende directies. Als coördinerend privacy jurist ben je de specialist voor het gebruik van persoonsgegevens binnen een directie. 

Het werkterrein van een coördinerend privacy jurist ziet uitsluitend op privacy. Privacy staat sterk in verbinding met andere aandachtsgebieden, zoals procesinrichting, informatiehuishouding en informatiebeveiliging. Daarom werk je als coördinerend privacy jurist veel samen met de specialisten van deze aandachtsgebieden.

Ben jij een coördinerend privacy jurist of wil je er één worden? Solliciteer dan snel, zodat we samen kunnen oriënteren op jouw behoeften en wensen binnen je loopbaan. Na dit gesprek gaan we op zoek naar welke mogelijkheid binnen de Belastingdienst het beste bij je past.

We hebben namelijk bij meerdere directies plekken te vervullen. Denk aan directies als Particulieren, Klantinteractie & -services en Centrale Administratieve Processen. We vertellen je graag meer over de directies van de Belastingdienst en de mogelijkheden tijdens een kennismakingsgesprek.

    • Master/doctoraal
    • Data & Analyse/Fiscaal/Staf & Support/Toeslagen
    • Utrecht en omstreken
Solliciteer direct
  • Reageer t/m 31 december 2022

Dit doe je bij de Belastingdienst

Een bijzondere baan, omdat...

• Je binnen de directie een sterke bijdrage levert aan de juiste omgang met persoonsgegevens van burgers en bedrijven.
• Je volop kansen krijgt om in deze functie je stempel te drukken op een organisatie met een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid.
• Je regelmatig met de andere privacy juristen van de Belastingdienst bij elkaar komt in een speciaal daarvoor ingericht netwerk. 
• Je veel verdieping en persoonlijke ontwikkeling kunt vinden op jouw werkterrein.
• Je bij een organisatie werkt die rekening houdt met een goede balans tussen werk- en privéleven.

“Momenteel zetten we de afdeling waar jij komt te werken verder op. Jij krijgt de kans om hieraan mee te werken. Als coördinerend privacy jurist ben je voor de directie de schakel tussen de theorie en de praktijk. Een mooie uitdaging.” Caroline, juridisch adviseur gegevensbescherming

Wanneer past deze baan bij je?

• Je hebt wo-werk- en -denkniveau.
• Je bent bij voorkeur in het bezit van een CIPP/E (Certified Information Privacy Professional/Europe), CIPM (Certified Information Privacy Manager) en/of CIPT (Certified Information Privacy Technologist) of een andere vergelijkbare certificering.
• Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als privacy officer, juridisch adviseur gegevensbescherming, juridisch medewerker privacy of een andere soortgelijke functie bij voorkeur bij de overheid of bij een organisatie die complexe bedrijfs- en werkprocessen heeft.
• Je hebt bij voorkeur ervaring met organisaties met bestuurlijke complexiteit en waarbij complexe verwerkingen van persoonsgegevens plaatsvinden.
• Je hebt affiniteit met de werking van procesinrichting, informatiebeveiliging en datamanagement.
• Je hebt kennis van wet- en regelgeving op het gebied van privacy en andere relevante wet- en regelgeving, zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Uitvoeringswet Algemene Verordening Gegevensbescherming, de Wet politiegegevens, de Algemene wet bestuursrecht, de Algemene wet inkomensafhankelijke regelingen en de Algemene wet inzake rijksbelastingen.

Jouw competenties

• analyseren; 
• overtuigingskracht;
• plannen en organiseren;
• omgevingsbewustzijn;
• creativiteit.

  • De afdeling - Centrale werving

  • De organisatie - Belastingdienst

  • Bijzonderheden

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

  • 1

    Sollicitatie + selectie

    Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 


    • Master/doctoraal
    • Data & Analyse/Fiscaal/Staf & Support/Toeslagen
    • Utrecht en omstreken
Solliciteer direct
  • Reageer t/m 31 december 2022