Werken bij Toeslagen

De Belastingdienst/Toeslagen (hierna Toeslagen) is verantwoordelijk voor de uitbetaling van inkomensafhankelijke toeslagen. Voor meer dan 5 miljoen huishoudens worden jaarlijks meer dan 7 miljoen toeslagen toegekend en uitgekeerd. Er zijn 4 soorten: de huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Ruim 1.200 specialisten bij Toeslagen zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Zij werken vanuit de locaties Leeuwarden, Utrecht, Den Haag en Heerlen. En vanaf het najaar ook vanuit Apeldoorn.

Menselijke maat

Het kan niemand zijn ontgaan: veel mensen die kinderopvangtoeslag kregen, zijn in grote problemen gekomen. En het is duidelijk: het moet anders én het moet beter! Bij Toeslagen werken we stapsgewijs toe naar een nieuwe manier van werken. Een die digitaal goed verloopt, meer mensgericht is en maatwerk mogelijk maakt. Want ieder mens is anders en zijn of haar financiële situatie en toeslagen ook. Voor jou als (nieuwe) medewerker betekent dit dat je meer ruimte krijgt om individuele situaties te beoordelen en mensen écht kunt helpen. En omdat we nog midden in een transitie zitten, kun jij ook invulling geven aan onze nieuwe manier van werken. Lees hieronder in welke teams je aan de slag kunt en wat je allemaal kunt doen.

Verschillende teams

De meeste specialisten bij Toeslagen zijn ‘behandelaars’. Als behandelaar kun je aan de slag in verschillende teams. In het vraagteam bijvoorbeeld, waar je burgers telefonisch helpt bij het aanvragen van toeslagen en andere toeslaggerelateerde vragen beantwoordt. Of in een toezichtteam, waar je beoordeelt of aanvragen juist en correct zijn. Je vergelijkt dan documenten en stukken met elkaar en hebt veel contact met burgers, en ook met bijvoorbeeld verhuurders en kinderdagverblijven. Goed kunnen analyseren en communiceren is hierbij essentieel.

Verhalen van onze mensen

Dicht bij de mens

Als behandelaar zorg je ervoor dat toeslagen juist, tijdig en rechtmatig worden toegekend en uitbetaald. Zo heb je direct impact op het leven van de Nederlandse burger. Want huurtoeslag is voor veel mensen belangrijk om hun huur te kunnen betalen. En zorgtoeslag om hun zorgpremie te kunnen afdragen. Op zoek naar werk met maatschappelijke diepgang? Bij Toeslagen weet je precies waarom en voor wie je je werk doet.

 

Leren en ontwikkelen vanaf dag één

Bij Toeslagen hoef je niet meteen vanaf dag één alles te kunnen en te begrijpen, maar leiden we je eerst op. We hebben een ruim aanbod van opleidingen en ontwikkelmogelijkheden. Je start met een basisopleiding en een verdiepende module, welke aansluit bij je werkzaamheden. Zo leer je bijvoorbeeld alle wet- en regelgeving rondom de eerdergenoemde vier toeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Daarnaast word je wegwijs gemaakt in onze systemen. Na de opleidingsperiode ben je natuurlijk nog lang niet uitgeleerd: elke dag leer je weer nieuwe dingen, mede dankzij ervaren begeleiders op de werkvloer.

Doorgroeimogelijkheden

Leidinggevende ambities of liever in een expertrol de diepte in? Bij Toeslagen is er genoeg ruimte om door te groeien naar bijvoorbeeld teamleider of vaktechnisch aanspreekpunt. Of wil je doorleren of jezelf op een andere manier verder ontwikkelen? Met het beschikbare opleidingsbudget kun je bij ons alle kanten op. Er zijn altijd voldoende mogelijkheden binnen Toeslagen of andere organisatieonderdelen binnen de Belastingdienst.

Ook behandelaar bij Toeslagen worden?

Toeslagen is flink aan het groeien. Heb jij een associate degree of hbo-bachelor op zak, bijvoorbeeld in een administratieve, juridische of (bedrijfs)economische richting? En wil je een uitdagende baan met impact? Ontdek je mogelijkheden als behandelaar bij Toeslagen!

Actuele vacatures

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden