Werken aan een vernieuwend Toeslagen

Meer dan 5 miljoen huishoudens in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Zo heeft iedereen in onze samenleving toegang tot de meest vitale voorzieningen. Bij Toeslagen zijn we verantwoordelijk voor de uitbetaling van deze inkomensafhankelijke toeslagen.

Vernieuwen om te verbeteren

Bij Toeslagen werken we stapsgewijs toe naar een nieuwe manier van werken. Zo stellen we alles in het werk om de toekenning van kinderopvangtoeslagen te verbeteren en processen voor burgers begrijpelijker en overzichtelijker te maken. We werken aan een meer mensgerichte werkwijze die maatwerk mogelijk maakt. Want ieder mens is anders en zijn of haar financiële situatie en toeslagen ook.

Het directoraat-generaal Toeslagen verandert en maakt de komende jaren een sterke ontwikkeling door. Voor jou als (nieuwe) medewerker betekent dit dat je meer ruimte krijgt om individuele situaties te beoordelen en mensen écht kunt helpen. En omdat we nog midden in die verandering zitten, kun jij ook invulling geven aan onze nieuwe manier van werken. Dat doe je samen met ruim 1.200 specialisten die momenteel verantwoordelijk zijn voor de dagelijkse gang van zaken. Zij werken vanuit de locaties Leeuwarden, Utrecht, Den Haag en Heerlen. En vanaf het najaar ook vanuit Apeldoorn. Lees hieronder in welke teams je aan de slag kunt en wat je allemaal kunt doen.

Verschillende teams

De meeste specialisten bij Toeslagen zijn ‘behandelaars’. Als behandelaar kun je aan de slag in verschillende teams. In het vraagteam bijvoorbeeld, waar je burgers zo persoonlijk mogelijk begeleidt bij het aanvragen van toeslagen en andere toeslaggerelateerde vragen beantwoordt. Of in een toezichtteam, waar je beoordeelt of aanvragen juist en correct zijn. Je vergelijkt dan documenten en stukken met elkaar en hebt veel contact met burgers, en ook met bijvoorbeeld verhuurders en zakelijke cliënten. Goed kunnen analyseren en op alle niveaus kunnen communiceren is hierbij essentieel.

Verhalen van onze mensen

Dicht bij de mens

Als behandelaar zorg je ervoor dat toeslagen juist, tijdig en rechtmatig worden toegekend en uitbetaald. Zo heb je direct impact op het leven van mensen. Huurtoeslag bijvoorbeeld is voor veel mensen belangrijk om hun huur te kunnen betalen. En met zorgtoeslag kan de zorgpremie afgedragen worden. Op zoek naar werk met maatschappelijke diepgang? Bij Toeslagen weet je precies waarom en voor wie je je werk doet.

 

“Bij Toeslagen werken we zo veel mogelijk digitaal, met maatwerk waar nodig.”

Leren en ontwikkelen vanaf dag één

Bij Toeslagen hoef je niet meteen vanaf dag één alles te kunnen en te begrijpen, maar leiden we je eerst op. We hebben een ruim aanbod aan opleidingen en ontwikkelmogelijkheden. Je start met een basisopleiding en daarna volg je een verdiepende module die aansluit op je toekomstige werkzaamheden. Zo leer je bijvoorbeeld alle wet- en regelgeving rondom de eerdergenoemde vier toeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Uiteraard word je ook wegwijs gemaakt in onze systemen. Na deze opleidingsperiode ben je natuurlijk nog lang niet uitgeleerd: elke dag leer je weer nieuwe dingen, mede dankzij ervaren begeleiders op de werkvloer.

Doorgroeimogelijkheden

Leidinggevende ambities of liever in een expertrol de diepte in? Bij Toeslagen is er genoeg ruimte om door te groeien naar bijvoorbeeld teamleider of vaktechnisch aanspreekpunt. Of wil je doorleren of jezelf op een andere manier verder ontwikkelen? Met het beschikbare opleidingsbudget kun je bij ons alle kanten op. Er zijn altijd voldoende mogelijkheden binnen Toeslagen.

Ook werken aan een vernieuwend Toeslagen?

Toeslagen is flink aan het groeien. Heb jij hbo-werk- en denkniveau (associate degree of bachelor) bijvoorbeeld in een administratieve, juridische of (bedrijfs)economische richting? En wil jij werken aan een vernieuwend Toeslagen? Ontdek je mogelijkheden als behandelaar en bekijk de vacatures.

Bekijk de vacatures

Actuele vacatures

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de Job alert

Aanmelden