Wonen, zorg voor kinderen en de zorgverzekering toegankelijk maken

Meer dan 5 miljoen huishoudens in Nederland krijgen een of meer toeslagen die voor hen onmisbaar zijn om de kosten te betalen van de zorgverzekering, de zorg voor kinderen en ruimte om te wonen. Bij Dienst Toeslagen zijn we verantwoordelijk voor de uitbetaling van deze inkomensafhankelijke toeslagen, en zorgen er zo voor dat iedereen in onze samenleving toegang heeft tot de meest vitale voorzieningen. Wil jij daar een bijdrage aan leveren?

Naast de burger staan

Bij Dienst Toeslagen werken we toe naar een nieuwe manier van werken. We leren van wat er misgaat en stellen alles in het werk om de juiste toekenning van toeslagen te verbeteren. We willen de processen voor burgers begrijpelijker en overzichtelijker maken door op een transparante en toegankelijke manier te communiceren. We werken aan een meer mensgerichte werkwijze die ook maatwerk mogelijk maakt. Want ieder mens is anders en zijn of haar financiële situatie en toeslagen ook.

Onze nieuwe manier van werken betekent voor jou als medewerker dat je meer ruimte krijgt om individuele situaties te beoordelen en mensen écht kunt helpen. Je staat naast de burger en biedt een luisterend oor. Met duidelijke en respectvolle communicatie zorg jij ervoor dat iedereen de toeslagen ontvangt waar hij of zij recht op heeft. Dit doe je samen met ruim 1.200 specialisten vanuit de locaties Leeuwarden, Utrecht, Den Haag, Heerlen en Apeldoorn. Lees hieronder in welke teams je aan de slag kunt en wat je allemaal kunt doen.

Verschillende teams

De meeste specialisten bij Dienst Toeslagen zijn ‘behandelaars’. Als behandelaar kun je aan de slag in verschillende teams. In het vraagteam bijvoorbeeld, waar je burgers zo persoonlijk mogelijk begeleidt bij het aanvragen van toeslagen en andere toeslag-gerelateerde vragen beantwoordt. Of in een toezichtteam, waar je beoordeelt of aanvragen juist en correct zijn. Je vergelijkt dan documenten en stukken met elkaar en hebt veel contact met burgers, en ook met bijvoorbeeld verhuurders en zakelijke cliënten. Goed kunnen analyseren en op alle niveaus kunnen communiceren is hierbij essentieel.

Dicht bij de mens

Als behandelaar zorg je ervoor dat toeslagen juist, tijdig en rechtmatig worden toegekend en uitbetaald. Zo heb je direct impact op het leven van mensen. Huurtoeslag bijvoorbeeld is voor veel mensen belangrijk om hun huur te kunnen betalen. En met zorgtoeslag kan de zorgpremie afgedragen worden. Op zoek naar werk met maatschappelijke diepgang? Bij Dienst Toeslagen weet je precies waarom en voor wie je je werk doet.

Leren en ontwikkelen vanaf dag één

Bij Dienst Toeslagen hoef je niet meteen vanaf dag één alles te kunnen en te begrijpen, maar leiden we je eerst op. We hebben een ruim aanbod aan opleidingen en ontwikkelmogelijkheden. Je start met een basisopleiding en daarna volg je een verdiepende module die aansluit op je toekomstige werkzaamheden. Zo leer je bijvoorbeeld alle wet- en regelgeving rondom de eerdergenoemde vier toeslagen: huurtoeslag, zorgtoeslag, kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget. Uiteraard word je ook wegwijs gemaakt in onze systemen. Na deze opleidingsperiode ben je natuurlijk nog lang niet uitgeleerd: elke dag leer je weer nieuwe dingen, mede dankzij ervaren begeleiders op de werkvloer

Doorgroeimogelijkheden

Leidinggevende ambities of liever in een expertrol de diepte in? Bij Dienst Toeslagen is er genoeg ruimte om door te groeien naar bijvoorbeeld teamleider of vaktechnisch aanspreekpunt. Of wil je doorleren of jezelf op een andere manier verder ontwikkelen? Met het beschikbare opleidingsbudget kun je bij ons alle kanten op. Er zijn altijd voldoende mogelijkheden binnen Dienst Toeslagen.

Werken bij Dienst Toeslagen. Iets voor jou?

Dienst Toeslagen is aan het groeien. Heb jij hbo werk- en denkniveau en een opleiding in bijvoorbeeld in een administratieve, juridische of (bedrijfs)economische richting? Wil jij een bijdrage leveren aan onze maatschappij? Ontdek je mogelijkheden als behandelaar en bekijk de vacatures.

Bekijk de vacatures

Actuele vacatures