Onze cultuur

Werken voor de Belastingdienst betekent werken aan de beste Belastingdienst voor Nederland. Een Belastingdienst waar mensen vertrouwen in hebben en medewerkers trots op zijn. Een organisatie met complexe vraagstukken, maar die je de vrijheid en verantwoordelijkheid geeft die je nodig hebt om een bijdrage te leveren die telt. Samenwerken, continu leren, vitaliteit en vakmanschap staan hierbij voorop. Zodat jij iedere dag met plezier je werkt kunt doen om burgers en bedrijven beter helpen.

Deskundig, rechtvaardig en verantwoordelijk

Niet alleen de uitvoering van onze processen voor burgers en bedrijven zijn van belang, maar ook de cultuur van waaruit we hen benaderen én waarin we werken met elkaar. Onze drie werkgeverswaarden - deskundigheid, rechtvaardigheid en verantwoordelijkheid – vormen hiervoor dan ook het uitgangspunt.

Deskundigheid
Bij de Belastingdienst ga je voor vakinhoud. Door de enorme hoeveelheid kennis en ervaring van collega’s en door intensief samen te werken en continu te leren blijf je jezelf binnen jouw expertise continu ontwikkelen. Zo kun je jouw deskundigheid inzetten om burgers en bedrijven zo goed mogelijk te helpen.

Rechtvaardigheid
Werken bij de Belastingdienst betekent dat jouw werk invloed heeft op het leven van burgers en bedrijven in heel Nederland. Door je werk zorgvuldig en deskundig uit te voeren zorg je ervoor dat ons land blijft draaien. Dat Nederland blijft ondernemen, leren én ontdekken.

Verantwoordelijkheid
Bij de Belastingdienst vertrouwen we je graag veel toe en krijg je al snel veel verantwoordelijkheid én vrijheid. Niet alleen vakinhoudelijk, maar ook als het gaat om het inrichten van je werkweek of je loopbaan: jij bepaalt welke richting je op gaat.

 

Samen werken aan beste Belastingdienst voor Nederland

Samen met alle medewerkers willen we de beste belastingdienst voor Nederland worden. Een Belastingdienst waar burgers vertrouwen in hebben en medewerkers trots op zijn. Daarom werken we aan een cultuur waar burgers en bedrijven centraal staan. Een cultuur waar samenwerken zorgt voor verbinding, goed lopende werkprocessen en tastbare resultaten. Een cultuur waarin medewerkers zich veilig voelen, reflecteren op wat beter kan en voelen dat hun bijdrage telt. Bij de Belastingdienst werken gedreven professionals die zich betrokken voelen bij hun werk. We werken hard, zijn deskundig en loyaal. En we gaan prettig met elkaar om.

Continu leren en ontwikkelen

De Belastingdienst kent complexe vraagstukken. We vinden het belangrijk dat jij jezelf op de best mogelijke manier voor burgers en bedrijven kunt inzetten. Wij creëren de voorwaarden, zodat jij jezelf op persoonlijk en professioneel vlak altijd kunt blijven ontwikkelen. Door middel van bijvoorbeeld leertrajecten op maat, opleidingen, interne doorgroeimogelijkheden en gesprekken met je leidinggevenden over je ontwikkelbehoeften, kun je je eigen loopbaan bij de Belastingdienst uitstippelen.

Ontdek wat jij kan doen

Wil jij je continu blijven ontwikkelen en samen met vakkundige collega’s burgers en bedrijven zo goed mogelijk helpen? Bekijk onze openstaande vacatures of ontmoet ons op een (online) event.

Bekijk alle openstaande vacatures