Staf & Support: vanuit jouw specialisme de Belastingdienst draaiende houden

De Belastingdienst is een bijzonder grote organisatie: er werken zo’n 30.000 mensen verspreid over tientallen kantoren in het hele land. Om zo’n grote organisatie in bedrijf te houden heb je verschillende specialisten nodig. Daarom werken er bij de Belastingdienst niet alleen maar fiscalisten, accountants en ICT’ers, maar ook beleidsadviseurs, inkopers, administratief medewerkers, managers, HR-medewerkers, communicatieprofessionals, projectleiders, facilitair medewerkers en ga zo nog maar even door. Al deze specialisten komen bij ons samen onder het label Staf & Support. Vanuit hun eigen kennis en ervaring zorgen zij ervoor dat de Belastingdienst en daarmee Nederland blijft draaien.

Ruimte voor diverse expertises

Beleidsadvies

Goed beleid is voor een uitvoeringsinstantie als de Belastingdienst fundamenteel. Afhankelijk van jouw vakinhoudelijke expertise kun je als beleidsadviseur strategisch meedenken over verschillende onderwerpen. Hoe pakken we bijvoorbeeld fraude en ondermijning aan? En hoe gaat de organisatie zich komende jaren ontwikkelen? Je bent verantwoordelijk voor je eigen dossiers en bouwt een groot netwerk op, zowel binnen als buiten de organisatie.

Communicatie

Communicatie bij de Belastingdienst is een ontzettend groot en dynamisch speelveld. Je kunt er aan de slag als communicatieadviseur, redacteur of tekstschrijver, maar ook als reputatiemanager, woordvoerder of marketeer. Binnen interne én externe communicatieprojecten. Volgens een (meerjaren)communicatiestrategie werk je aan sterke boodschappen die ervoor zorgen dat heel Nederland bijdraagt aan iets voor ons allemaal.

Facilitaire dienstverlening

Als facilitair medewerker zorg je ervoor dat onze locaties schoon, heel en netjes blijven. Maar facilitaire dienstverlening bij de Belastingdienst is meer. Je kunt bijvoorbeeld ook bezoekers welkom heten op een van onze vele locaties. Of ervoor zorgen dat nieuwe medewerkers op hun eerste dag direct aan de slag kunnen met hun nieuwe laptop. En wat dacht je van werken in de beveiliging, bij het wagenparkbeheer of in de postkamer?

Finance & control

Een finance & control specialist bij de Belastingdienst is een echte sparringpartner voor collega’s van andere afdelingen en het management. Je takenpakket is afhankelijk van de plek waarop je gaat werken, maar je zorgt in elk geval altijd voor een praktische en transparante invulling van (financiële) vraagstukken binnen de organisatie én dat onze afdelingen in control zijn. Dit alles doe je in een complexe en politiek-bestuurlijke omgeving.

Informatiehuishouding

Een goed functionerende overheid begint dan ook bij volledige, betrouwbare en transparante overheidsinformatie. De ambitie om versneld door te ontwikkelen naar een toekomstbestendige informatiehuishouding, vraagt óók om inzet en kennis van toekomstgericht opgeleide informatieprofessionals.

Lees meer

Inkoop & contractmanagement

Inkopen doen bij de Belastingdienst betekent inkopen doen voor heel Nederland. Als inkoper of contractmanager ga je namelijk aan de slag met overheidsbrede projecten. Denk aan het inkopen van auto’s, pennen, wapens, duikapparatuur en e-learningprogramma’s. Hierbij ligt je focus op duurzaam inkopen, het verbeteren van ons leveranciersmanagement, diepgaande risico-analyses én uiteraard een waterdichte verantwoording.

Juridisch

Als jurist bij de Belastingdienst vertaal je de techniek van formeel recht naar de politiek en uitvoeringspraktijk. Je bent een stevig juridisch adviseur en werkt aan complexe dossiers die zich in het brandpunt van de politieke belangstelling bevinden. Hierbij werk je niet alleen samen met collega-juristen van de Belastingdienst, maar ook met specialisten van het ministerie van Financiën en allerlei andere departementen.

Personeel & organisatie

Onze mensen maken onze organisatie. Jaarlijks starten er zo’n 2.500-3.000 nieuwe medewerkers. Als P&O-specialist zorg je ervoor dat al die mensen in-, door- of uitstromen én goed hun werk kunnen doen. Bijvoorbeeld in de rol van adviseur werving- en selectie, loopbaancoach, mobiliteits- of HR-adviseur. Of je gaat aan de slag met onderwerpen als leren & ontwikkelen binnen onze eigen BelastingdienstAcademie, re-integratie of veilig & gezond werken.

Meer specialisaties

Er is bij de Belastingdienst nog veel meer te doen, door de hele organisatie. Denk bijvoorbeeld aan werken bij ons webcare-team of in een administratieve richting. Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bekijk dan snel alle vacatures.

Wil je aan de slag bij de BelastingTelefoon? Deze vacatures zijn te vinden bij de uitzendbureaus met wie wij samenwerken. Meer informatie over die mogelijkheid vind je bij de veelgestelde vragen.

Daarom de Belastingdienst

Kiezen voor een loopbaan bij de Belastingdienst betekent een continue bijdrage leveren aan onze maatschappij. Als medewerker draag je namelijk bij aan een financieel gezond Nederland. Hier krijg je uiteraard ook veel voor terug. Denk aan goede arbeidsvoorwaarden, een fijne werk-privébalans en ruime ontwikkelmogelijkheden in de vorm van trainingen, workshops en (vervolg)opleidingen. Meer weten? Ontdek hier meer over werken bij de Belastingdienst.

Verhalen van onze mensen

Ontdek wat jij kan doen

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Binnen het label Staf & Support zijn we op zoek naar verschillende specialisten. Bekijk hieronder onze openstaande vacatures of klik door naar het complete vacature-overzicht en vind jouw expertise. 

Heb je nog niet zoveel ervaring? Dan is een stage, traineeship of duaal traject misschien interessant voor jou. Of heb je een indicatie voor medewerker banenafspraak en wil graag een baan bij de Belastingdienst? Lees dan hier meer.

Wil je op uitzendbasis bij ons aan de slag, bijvoorbeeld bij de BelastingTelefoon? Dat kan ook. Meer informatie hierover vind je bij de veelgestelde vragen.

Actuele vacatures

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor de job alert