Impact hebben op heel Nederland

Dit is de Belastingdienst

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. We werken aan een financieel gezond Nederland door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en toezicht uit te oefenen. Dankzij het werk van onze specialisten is er geld voor onder meer de zorg, het onderwijs, de cultuur en openbaar vervoer.

Bekijk onze vacatures

Onze ruim 20.000 medewerkers werken in kantoren verspreid over het hele land, en ook vanuit huis. Zij zorgen ervoor dat burgers en bedrijven zo makkelijk mogelijk hun verplichten kunnen nakomen en gebruik kunnen maken van hun rechten. Allemaal tegen een achtergrond van een constant veranderende wetgeving en een dynamische samenleving met ruim 17 miljoen mensen. Meer weten over de Belastingdienst als organisatie? Lees dan hier verder.

Bij de Belastingdienst kun je je binnen allerlei expertises in verschillende richtingen verder ontwikkelen. Van accountancy en fiscaal tot ICT en data.

Arbeidsvoorwaarden en salaris

Je kunt niet alleen rekenen op een passend salaris, maar ook op een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Waarom de Belastingdienst

01 / Bijdragen aan iets voor ons allemaal

Ervoor zorgen dat Nederland blijft draaien. Dát doen wij. Dankzij het werk van specialisten bij de Belastingdienst is er geld voor onder meer de zorg, het onderwijs, de cultuur en ons openbaar vervoer. Ontdek welke rol jij hierin kunt spelen.

Verhalen van onze medewerkers

''Werken bij de Belastingdienst betekent jezelf constant kunnen verbeteren.''

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

1

Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen. 

Ontdek wat jij kan doen

Ben jij goed met cijfers, mensen of code? Iedereen kan een bijdrage leveren vanuit zijn of haar expertise. Daarnaast bieden we ook verschillende stages, traineeships & duale tracjecten en kansen voor mensen met een arbeidsbeperking. Ontdek wat jij kan doen.