Impact hebben op heel Nederland

Werken bij de Belastingdienst

De Belastingdienst is 24 uur per dag, 7 dagen per week in bedrijf. We dragen bij aan een financieel gezond Nederland. Dat doen we door zorgvuldig en eerlijk belastingen te heffen en te innen en toeslagen uit te keren. Daarnaast leveren we een bijdrage aan een financieel gezonde, concurrerende EU. Onze 30.000 medewerkers werken in kantoren verspreid over het hele land. Zij doen dit tegen een dynamische achtergrond van constant veranderende wetgeving en een groeiende hoeveelheid data.

Bekijk onze vacatures

Arbeidsvoorwaarden en salaris

We vragen veel van onze mensen, maar geven ook veel terug. Bij de Belastingdienst kun je niet alleen rekenen op een goed salaris, vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering, maar beschik je ook over een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen dit pakket bepaal je zelf wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarnaast begrijpen we hoe belangrijk ontspanning is en streven we naar een goede balans tussen werk en privé.

Werkweek

Bij de Belastingdienst werk je 36 uur per week, die je meestal over 4 of 5 dagen verdeelt. In sommige gevallen kun je meer werken en kun je die extra uren in overleg opnemen. Werk je bijvoorbeeld 40 uur per week, dan kun je eens in de 2 weken een extra vrije dag opnemen of die dagen sparen voor bijvoorbeeld een langere vakantie. Je kunt uiteraard ook in deeltijd werken bij de Belastingdienst; dit geldt voor alle functies. Daarnaast zijn er goede mogelijkheden voor ouderschaps-, calamiteiten- en zorgverlof.

Vrije dagen

Bij een volledige werkweek heb je recht op 166 vrije uren per jaar. Die gebruik je voor je vakantie, maar je kunt ook een deel inzetten voor andere doelen, zoals een fiets of een ov-jaarkaart eerste klas. En heb je behoefte aan meer uren? Dan kun je die eventueel bijkopen.

Robin Maat kijkt naar camera

“Bij de Belastingdienst krijg je veel vrijheid om je eigen carrière vorm te geven.”

Lees het verhaal van Rob, Data Custodian

Werkomgeving

Je werkomgeving is méér dan alleen de plek waar je werkt. We willen dat jij jezelf er prettig voelt en investeren daar ook in. Bij de Belastingdienst beschik je over uitgebreide faciliteiten, zoals mooie vergaderruimtes en duurzame bedrijfsrestaurants. En op sommige locaties is er zelfs een fitnessruimte aanwezig.

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

 • 1

  Sollicitatie + selectie

  Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

 • 2

  Voorselectietest

  Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. 

 • 3

  Selectiegesprek

  We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een selectiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie.

 • 4

  Assessment

  Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

 • 5

  Voordracht

  Als je de belangrijkste stappen in het selectieproces succesvol hebt doorlopen, draagt de adviseur Werving & Selectie je voor aan het organisatieonderdeel.

 • 6

  Arbeidsvoorwaarden

  Het organisatieonderdeel nodigt je telefonisch of per e-mail uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij de Belastingdienst!

Actuele vacatures

Altijd op de hoogte van de nieuwste vacatures, events en meer?

Meld je aan voor de BD Update

Aanmelden