Samen werken aan vertrouwen

Burgers en bedrijven ondersteunen met hun belastingzaken. Meedenken met kleine én grote ondernemers. Dát doen wij. Het geld dat de Belastingdienst jaarlijks heft en int – meer dan 255 miljard euro – wordt gebruikt voor onderwijs, snelwegen, veiligheid, gezondheidszorg, sociale zekerheid en nog véél meer. Zo draagt iedereen bij aan onze samenleving. Het is dan ook belangrijk dat we ons werk op een eerlijke en rechtvaardige manier uitvoeren. Daarom werken we binnen de Belastingdienst met verschillende specialisten samen: van fiscalisten die dagelijks complexe vraagstukken doorgronden tot juridisch adviseurs die het formele recht vertalen naar de praktijk. Alles om ervoor te zorgen dat burgers en bedrijven de Belastingdienst als een betrouwbare partner zien.

Plek voor verschillende specialisaties

Van fiscaal specialisten en medewerkers die werken in de afhandeling van aangiftes tot boete- en fraudecoördinatoren, medewerkers handhaving, behandelaars bezwaar/beroepsprocedures, deurwaarders en juristen in het formeel en civiel recht: bij de Belastingdienst kun je met veel verschillende juridische en fiscale achtergronden aan de slag. Staat jouw interessegebied er niet bij? Ook dan hebben we misschien wel mogelijkheden voor jou. Kijk bij alle vacatures wat jij kunt doen.

Werk voor alle niveaus en ervaring

Of je nu aan het begin van je carrière staat of juist veel ervaring meebrengt, bij de Belastingdienst vind je alle mogelijkheden. We verwelkomen juist deze diversiteit aan achtergronden en ondersteunen je met op maat gesneden interne opleidingen.

Education permanente

Van zichzelf is de inhoud van het werk bij de Belastingdienst al uitdagend en gevarieerd. De (fiscaal-)juridische wereld staat echter nooit stil en daarom is het van belang dat jij óók niet stilstaat. Bij de Belastingdienst bieden we daarom een leer- en werkprogramma aan waarmee je een scala aan verdiepende opleidingen kunt volgen, nieuwe vaardigheden kunt leren en coaching on-the-job ontvangt.

Meerdere loopbanen, één werkgever

Waar veel mensen van werkgever wisselen om met een nieuwe baan te starten, is dat bij de Belastingdienst helemaal niet nodig. Binnen onze organisatie kun je met jouw fiscale of juridische achtergrond alle kanten op. Wij bieden genoeg kansen om jouw loopbaan interessant en gevarieerd te maken.

Bekijk de vacatures

Vakmanschap staat centraal

Het is belangrijk dat de Belastingdienst haar werk op een eerlijke en rechtvaardige manier uitvoert. Dat kan alleen wanneer onze specialisten hun vak óók op een goede manier kunnen uitvoeren. Vakmanschap staat daarom bij ons centraal: wij stimuleren onze mensen altijd te blijven leren en bewegen zodat ze nieuwe ontwikkelingen snel eigen maken. Denk hierbij aan de groeiende invloed van digitale technieken in de fiscaliteit of juist veranderingen in de maatschappij waarop de Belastingdienst moet inspelen (zoals AirBnB, Uber, en de algehele internationalisering van bedrijven). Alleen wanneer onze professionals over de juiste vakkennis beschikken, wordt het makkelijker om de eenheid van beleid en uitvoering te waarborgen.

Ontdek fiscaal & juridisch bij de Belastingdienst

Kijk wat jij kan doen

Ook een bijdrage leveren aan een financieel gezond Nederland? Bekijk snel onze verschillende vacatures en ontdek wat jij kan doen.

Heb je nog niet zoveel ervaring? Dan is een stage, traineeship of duaal traject misschien interessant voor jou. Of heb je een indicatie voor medewerker banenafspraak en wil graag een baan bij de Belastingdienst? Lees dan hier meer.

Actuele vacatures