Accountancy studeren of meteen werken? Doe het allebei!

Twee mannen en een vrouw (trainees) luisteren aandachtig

Registeraccountant bij de Belastingdienst

De Belastingdienst is de grootste werkgever van Register Accountants (RA) in Nederland. We zijn dan ook altijd op zoek naar talentvolle jonge kandidaten, zowel voor onze Belastingkantoren als voor de Douane. Omdat we praktijkervaring minstens zo belangrijk vinden als theoretische kennis, bieden we je de mogelijkheid om op onze kosten opgeleid te worden tot RA. 

Duaal traject voor vwo’ers

Het opleidingstraject voor kandidaten met een vwo-diploma ziet er als volgt uit:

  • Een bachelorstudie Accountancy aan de Nyenrode Business universiteit in combinatie met een interne opleiding bij de Belastingdienst Academie.
  • Een master en postmaster Accountancy aan de Nyenrode Business universiteit of een universiteit naar keuze.
  • De praktijkopleiding tot Register Accountant.
Duaal traject voor hbo/wo-bachelors

Met een hbo/wo-bachelor Accountancy of Bedrijfseconomie doe je achtereenvolgens:

  • Een pre-master, een master en postmaster Accountancy aan een universiteit naar keuze in combinatie met een interne opleiding aan de Belastingdienst Academie.
  • De praktijkopleiding tot Register Accountant.
Bekijk video

Meekijken met een laatstejaars duaal student

Theorie en praktijk

In de interne opleiding aan onze eigen Belastingdienst Academie word je onder meer getraind in fiscaliteit, controletechniek en in je professionele vaardigheden. Dit wissel je af met periodes waarin je werkt op een Belastingkantoor in het land, waar je begeleid wordt door een mentor en samenwerkt met ervaren vakspecialisten zoals fiscalisten en belastingcontroleurs, IT-auditors, invorderaars en accountants. Naarmate je kennis en inzicht groeien, krijg je steeds meer verantwoordelijkheid en kun je zelfstandiger werken.

Meteen een contract

Vanaf de start van de interne opleiding krijg je een tijdelijk contract. Zodra je de interne opleiding met goed gevolg hebt afgerond, ga je aan de slag in de aangewezen regio en krijg je een vaste aanstelling. Het vervolg van je opleiding tot en met het behalen van je RA-titel vinden plaats op het kantoor waar je werkt.

Bekijk video

Werving voor duaal leren