Wanneer datascience en fiscaliteit samenkomen

De digitalisering van onze samenleving verandert het fiscale speelveld, en dat heeft invloed op de werkzaamheden bij de Belastingdienst. Steeds vaker wordt er namelijk gebruik gemaakt van technologie om de belastingwetgeving na te leven. Zo zijn we bij de Belastingdienst verantwoordelijk voor een soepele en foutloze ontvangst, verwerking en verzending van (fiscale) gegevens van én aan burgers en bedrijven. Hiervoor verzamelen en beheren we grote hoeveelheden big (tax) data, waarmee we de brug leggen tussen de wereld van datascience en fiscaliteit. Binnen ons tax & technology expertise werken onder andere processpecialisten, ketenregisseurs, alliantiemanagers en fiscaal-technisch specialisten.

De Belastingdienst is in beweging

Met behulp van technologie zorgen wij ervoor dat burgers en bedrijven uitbetaald krijgen waar ze recht op hebben en weten we fraude vaak tijdig op te sporen. Maar hier is ruimte voor verbetering: dit kan efficiënter én effectiever. Het veld van informatieverwerking blijft zich continu innoveren, en vanuit de politiek worden er steeds hogere eisen gesteld aan de massale processen van de Belastingdienst die belegd zijn bij het organisatieonderdeel Centrale Administratieve Processen (CAP). Bij de Belastingdienst moeten wij daarom óók continu vernieuwen. Stap voor stap werken we toe naar vernieuwing en transparantie. Een complexe uitdaging omdat we tijdens het moderniseren ook de continuïteit moeten waarborgen van de huidige processen.

Werken aan directe en duurzame verbeteringen

Als specialist op het gebied van tax & technology draag je bij aan het verbeteren van onze digitale processen. Ben jij geïnteresseerd in het optimaliseren van onze (semi)massale processen? Heb je technische affiniteit en wil jij ervoor zorgen dat oplossingen goed worden doorgevoerd? Of heb je juist goede ideeën over hoe wij de interactie met de burgers van Nederland kunnen moderniseren? Dit zijn allemaal vraagstukken die je bij ons kunt oppakken. Jouw werk zorgt ervoor dat directe en duurzame verbeteringen goed worden geborgd in onze organisatie, zodat wij de beste Belastingdienst voor Nederland worden. En, belangrijker nog, zodat burgers en bedrijven ons kunnen vertrouwen. Iets voor jou? Ontdek dan snel onze vacatures.

Verhalen van onze mensen

Kijk wat jij kan doen

Ook een bijdrage leveren aan een financieel gezond Nederland? Kijk dan snel bij onze vacatures binnen en solliciteer direct.

Actuele vacatures