Wendy Kiburg, servicemedewerker

'Geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werk zo leuk.'

Wendy, servicemedewerker bij de Shared Service Organisatie facilitaire Dienstverlening.

18 mei 2021

“Wij zorgen er achter de schermen voor dat anderen hun werk voor burgers en bedrijven kunnen doen.”

Wendy (51) werkt al bijna 3 jaar bij de Belastingdienst. Ze startte als receptioniste via een uitzendbureau. Na een jaar kreeg ze een vast contract als servicemedewerker. “De Belastingdienst is zo’n fijne werkgever. Ik kan hier 4 x 9 uur werken en ik krijg volop kansen om mijzelf verder te ontwikkelen.”

Hoe help jij met jouw werk burgers en bedrijven?

“Dat doe ik in mijn werk niet direct natuurlijk. Maar samen met mijn collega’s zorg ik ervoor dat Belastingdienstmedewerkers de faciliteiten hebben om hun werk voor de samenleving uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het uitleveren van kantoorartikelen en dat alles netjes is en werkt in het kantoorgebouw.”

Hoe ziet jouw werkdag eruit?

“Rond 07.30 uur heb ik de dagstart met mijn collega’s. Onder het genot van een kopje koffie bespreken we de meldingen in het systeem waarmee wij werken. Die meldingen variëren van het verhelpen van een storing, bijvullen van printerpapier tot het verwerken van ingeleverde pasjes en devices. Ook bespreken we de overige bijzonderheden voor de dag, zoals de komst van een storingsmonteur of leverancier. Daar gaan we mee aan de slag. Gedurende de dag kunnen medewerkers daarnaast bij mij terecht met al hun facilitaire vragen en verzoeken.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Sinds januari draai ik, samen met twee collega’s piketdienst voor doordeweekse avonden en het weekend voor de vier panden. Ik leer zo veel over die de locaties en ik heb een leuk contact met mijn collega’s daar.”

Waarom werk je niet thuis tijdens corona?

“Ons team heeft keihard gewerkt om te zorgen dat alle locaties in mijn regio op orde zijn voor medewerkers in de bedrijfskritische processen. Zo hebben we op alle etages pijlen aangebracht voor de looprichtingen en overal aangegeven welke werkplekken je kunt gebruiken. We hebben dit snel en goed voor elkaar gebokst. Daar ben ik echt trots op!”

Dienstverlenend en gastvrij

“Als we een storing niet zelf kunnen oplossen, schakelen we het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) in. Die stuurt onze onderhoudsleverancier aan. Dat gaat prima, maar niet altijd zo snel als we willen. We proberen daarom storingen zo snel mogelijk te signaleren en hebben veelvuldig contact met de onderhoudsleverancier en het RVB. Ook loopt ons team dagelijks preventieve rondes door het pand om storingen te signaleren of te voorkomen. En soms vraag ik een monteur, als hij toch al in het pand is, of hij een andere storing er meteen bij kan pakken. 

Ook investeert ons team veel in gastvrijheid. Als serviceteam zijn wij het visitekaartje in het pand en willen wij te allen tijde onze klanten op een juiste wijze faciliteren. Daarin kijken we niet alleen naar het oplossen van de klacht, maar vooral ook naar de wijze waarop we met de klant communiceren. Wij zeggen altijd: 'Het is niet alleen wat je doet, maar ook hoe je het brengt.'"