Tax Talent Traineeship

Hét werk- en leertraject voor fiscale topstudenten

Ben jij (bijna) klaar met je wo-studie in een fiscale richting en klaar om aan de slag te gaan in het kloppend hart van de fiscaliteit? Tijdens het Tax Talent Traineeship ga je niet alleen verschillende werkplekken binnen de Belastingdienst ontdekken, maar maak je ook uitvoerig kennis met het ministerie van Financiën en zelfs met organisaties in het buitenland, zoals de Europese Commissie.

Zicht op de totale fiscale keten

Als Tax Talent Trainee ontwikkel je je in twee jaar van student tot fiscaal professional. Je krijgt zicht op de totale fiscale keten, van wetgeving tot uitvoering. Hierbij krijg je te maken met gecompliceerde fiscale casuïstiek. Je neemt deel aan projecten, schrijft artikelen, voert verweerprocedures en denkt mee over nieuwe wet- en regelgeving. Tegelijkertijd bouw je een relevant professioneel netwerk op, zowel binnen als buiten de organisatie, en werk je samen met andere specialisten zoals ICT’ers, data-analisten en accountants.

“Je bouwt hier een uitgebreid netwerk op waar je je hele carrière lang profijt van hebt.”

Starten bij de Belastingdienst en het ministerie van Financiën

Het Tax Talent Traineeship duurt twee jaar waarin je elke vier maanden aan de slag gaat op een andere plek. Je begint bij de Belastingdienst bij de directie Grote Ondernemingen (GO) met het werken in de individuele klantbehandeling. Je participeert in vooroverleg, doet uitspraak op bezwaar, redigeert verweerschriften en beoordeelt aangiftes van grote posten. Ook kun je bijvoorbeeld werken aan de gevolgen van een uitspraak van het Hof van Justitie. Vervolgens ga je door naar de directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB), waar je een grote diversiteit aan werkzaamheden en ondernemers aantreft. Denk aan zzp’ers in de zorg, maar ook aan een ondernemer met een enorme vastgoedportefeuille. Om deze posten goed te kunnen beoordelen, moet je beschikken over een brede kennis van de relevante belastingmiddelen. Je rondt het eerste traineejaar af in de politieke en beleidsmatige context op het ministerie van Financiën.

Verhalen van onze mensen

Brussel, Londen of toch Washington D.C.?

Het tweede traineejaar start je met een detachering. Je werkt bijvoorbeeld vier maanden in Brussel bij de Europese Commissie. Heb je veel affiniteit met formeel recht? Dan is een detachering bij het Gerechtshof in de rol van griffier wellicht een goede plek voor jou. Wil je liever kennismaken met de fiscale vraagstukken van buitenlandse investeerders? Dan kun je aan de slag op een kantoor van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA) in Londen of Washington D.C. De vier maanden na je detachering kun je vrij invullen. Je gaat dan werken op een positie die het meest bijdraagt aan je persoonlijke ontwikkeling als fiscalist. Je sluit het traineeship af als vaktechnisch aanspreekpunt bij MKB.

Kennis opdoen én delen

Als trainee ben je verantwoordelijk voor je eigen ontwikkelproces, producten en resultaten. Dat betekent niet dat je er alleen voor staat. Tijdens je traineeship begeleiden we je voortdurend. Je krijgt een mentor aangewezen en werkt met praktijkbegeleiders. Om jezelf optimaal te ontwikkelen, krijg je een persoonlijk opleidingsbudget van € 4.500 per jaar. Enkele voorbeelden van opleidingen zijn:

  • Training presenteren
  • De werking van Brussel
  • Tax accounting
  • Vaardigheidstraining adviseren
  • Verweerschriften schrijven en procesvoering

Daarnaast lever je als trainee een bijdrage aan de Belastingdienst als kennisorganisatie. Je deelt je visie en begeleidt bijvoorbeeld workshops.

“Binnen het Tax Talent Traineeship krijg je twee jaar lang de kans om jezelf maximaal te ontwikkelen.”

Solliciteren

Het Tax Talent Traineeship start op twee momenten per jaar: in maart en september. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je minimaal een gewogen gemiddeld mastercijfer hebben van 7,5, tenzij er voldoende compensatie is. Daarnaast maakt een assessment onderdeel uit van de selectieprocedure. Wil je meer weten over dit traineeship? Neem dan gerust contact op met Jane Kanhai via telefoonnummer 06 - 21 89 92 80.