Starters bij de Belastingdienst

Bekijk de vacatures 5

Starters bij de Belastingdienst

Je eerste stappen als professional

Begint jouw carrière bij de Belastingdienst? Of ben je met maximaal 2 jaar werkervaring toe aan een nieuwe uitdaging? Bij ons ligt de wereld voor jou als starter helemaal open. We komen graag in contact met jonge mensen die nieuwe kennis met zich meebrengen. Een frisse kijk of ander inzicht zorgt ervoor dat we met onze dienstverlening aansluiten op de laatste ontwikkelingen binnen al onze vakgebieden.

Bekijk video

Leren en ontwikkelen bij de Belastingdienst

Bekijk video

Start van de dag van een management trainee

1/2

Werk met impact

Werken bij de Belastingdienst betekent werk met een maatschappelijke impact. Je werkt voor de publieke zaak en kunt heel Nederland tot je klantenkring rekenen. Daarnaast is de Belastingdienst een omvangrijke organisatie met een grote hoeveelheid aan diversiteit en mogelijkheden. Je leert snel, ontwikkelt je snel en geeft snel richting aan je carrière. Als starter sta je er niet alleen voor, maar werk je altijd samen in een team met ervaren medewerkers.

Prettige arbeidsvoorwaarden

We vragen veel van onze mensen, maar geven ook veel terug. Bij de Belastingdienst kun je niet alleen rekenen op een goed salaris, vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering, maar beschik je ook over een flexibel pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Binnen dit pakket bepaal je zelf wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie en wensen. Daarnaast begrijpen we hoe belangrijk ontspanning is en streven we naar een goede balans tussen werk en privé.

Traineeships

Aan starters biedt de Belastingdienst ook verschillende traineeships en duaal trajecten. Zo stomen we jonge accountants klaar tot controllers via ons duaal traject accountancy en hebben we voor jonge fiscalisten het Tax Talent Traineeship. Ook voor ICT'ers hebben we veel mogelijkheden in de vorm van 5 verschillende traineeships!

Voor mensen die net van de middelbare school komen bieden we trajecten aan. Kijk hieronder voor het duaal accountancy traject en sinds dit jaar hebben we ook een duaal traject voor aankomende ICT'ers!

Vakgebieden

De Belastingdienst biedt verschillende startersfuncties aan op het gebied van accountancy, datafundamenten & analytics, fiscaliteit en ICT, maar ook de Douane en de fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) kunnen starters goed gebruiken. Benieuwd naar je mogelijkheden? Ga snel naar onze vakgebiedpagina's of bekijk onze openstaande vacatures.

Dit kun je doen bij de Belastingdienst

Solliciteren bij de Belastingdienst

Het sollicitatietraject bij de Belastingdienst loopt via onderstaande stappen. Hiermee willen we zo veel mogelijk te weten komen over jou, maar laten we je ook kennismaken met ons.

  1. Ga naar sollicitatieprocedure stap 1
  2. Ga naar sollicitatieprocedure stap 2
  3. Ga naar sollicitatieprocedure stap 3
  4. Ga naar sollicitatieprocedure stap 4
  5. Ga naar sollicitatieprocedure stap 5
  6. Ga naar sollicitatieprocedure stap 6

1. Sollicitatie + selectie

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

2. Voorselectietest

Voor sommige functies is een online voorselectietest onderdeel van de procedure. In dat geval ontvang per e-mail meer informatie over de procedure en de uiterlijke inlevertermijn. Het maken van de test duurt ongeveer 120 minuten. 

3. Selectiegesprek

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een selectiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie.

4. Assessment

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

5. Voordracht

Als je de belangrijkste stappen in het selectieproces succesvol hebt doorlopen, draagt de adviseur Werving & Selectie van het Employability Center je voor aan het organisatieonderdeel.

6. Arbeidsvoorwaarden

Het organisatieonderdeel nodigt je telefonisch of per e-mail uit voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Na een positieve afronding krijg je te horen waar en wanneer je kunt beginnen met je nieuwe baan bij de Belastingdienst!

Vacatures voor starters