Studenten bij de Belastingdienst

Bekijk hier de stages 9

Studenten bij de Belastingdienst

Je kennis in de praktijk brengen

Wil jij al tijdens je studie meer te weten komen over ons bijzondere en afwisselende werkterrein? Een stage bij de Belastingdienst is breed en divers en is mogelijk op kantoren door heel het land. We hebben regelmatig stage- en afstudeeropdrachten voor mbo'ers, hbo'ers en wo'ers bij onze vijf organisatieonderdelen: Belastingen, Toeslagen, Douane, FIOD en IV/ICT.

Stagiair(e) bij de Belastingdienst: dit kun je verwachten

Een stage bij de Belastingdienst biedt je de mogelijkheid om je opgedane kennis in de praktijk te brengen. Je mag veel zien en (zelfstandig) ervaren. Je bent een tijdelijke, volwaardige medewerker en krijgt je eigen plekje binnen je team. Je leert veel van je collega’s en kunt hen alles vragen. Dit doe je in een informele werkomgeving waar veel ruimte is voor jouw eigen initiatief.

De lengte van de stage hangt af van het organisatieonderdeel waar je gaat werken en van jou. Want of je nu een meewerk-, afstudeer- of onderzoeksstage doet, bij de Belastingdienst is een stage altijd maatwerk. Tijdens het bepalen van de inhoud van jouw programma proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen en de eisen van de onderwijsinstelling waar je ingeschreven staat. Zo flexibel zijn we.

Dit bieden we

Als stagiair(e) bij de Belastingdienst kun je rekenen op intensieve begeleiding door een stagebegeleider, een ruime stagevergoeding, reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen. Daarnaast kun je deelnemen aan verschillende activiteiten en evenementen. Zo organiseren we voor Belastingdienst-stagiair(e)s meerdere keren per jaar een meet & greet waar je kunt netwerken met medewerkers uit het hele land.

Solliciteren

Stagevacatures worden twee keer per jaar opengesteld: in februari en september. Als je in februari solliciteert, start je in september en andersom. We werken bij de Belastingdienst niet met open sollicitaties. Je sollicitatieprocedure verloopt grotendeels volgens ons algemene traject. Als stagiair(e) in spe hoef je geen assessment te doen en nemen we ook geen arbeidsvoorwaardengesprek met je af. Benieuwd naar je mogelijkheden? Bekijk snel onze openstaande vacatures!

Kijkje nemen achter de schermen bij één van de grootste IT-organisaties?

Meld je aan voor de ICT Summercourse

Stages