Studenten bij de Belastingdienst

Je kennis in de praktijk brengen

Wil jij al tijdens je studie meer te weten komen over ons bijzondere en afwisselende werkterrein? Een stage bij de Belastingdienst biedt volop mogelijkheden en is mogelijk op kantoren door heel het land. We hebben regelmatig stage- en afstudeeropdrachten voor mbo'ers, hbo'ers en wo'ers bij onze vijf organisatieonderdelen: Belastingen, Toeslagen, Douane, FIOD en IV/ICT.

Video afspelen Stageopdracht bij de Douane
student in gesprek met mentor

Stagiair bij de Belastingdienst: dit kun je verwachten

Een stage bij de Belastingdienst biedt jou allerlei mogelijkheden om opgedane kennis in de praktijk te brengen. Je mag veel zien en (zelfstandig) ervaren. Je bent een tijdelijk en volwaardige medewerker en krijgt je eigen plekje binnen het team. Je leert veel van collega’s en kunt hen alles vragen. Dit doe je in een informele werkomgeving waar veel ruimte is voor jouw eigen initiatief.

De duur van de stage hangt af van het organisatieonderdeel waar je gaat werken en natuurlijk van jou. Want of je nu een meewerk-, afstudeer- of onderzoeksstage doet, bij de Belastingdienst is een stage altijd maatwerk. Als je samen met ons de inhoud van jouw programma bepaalt, proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen en de eisen van de onderwijsinstelling waar je ingeschreven staat. Zo flexibel zijn we.

Dit bieden we

Als stagiair kun je rekenen op de intensieve begeleiding van een stagebegeleider, een goede stagevergoeding, reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om vakantiedagen op te nemen. Én je kunt deelnemen aan allerlei activiteiten en evenementen. Zo organiseren we voor onze stagiairs meerdere keren per jaar een meet & greet waar je kunt netwerken met medewerkers uit het hele land.

Verhalen van onze mensen

Solliciteren

Stagevacatures worden meerdere keren per jaar opengesteld, maar met name in februari en september. Als je in februari solliciteert, start je in september en andersom. We werken bij de Belastingdienst niet met open sollicitaties. Je sollicitatieprocedure verloopt grotendeels volgens ons algemene traject. Als mogelijk toekomstig stagiair doe je geen assessment en voeren we ook geen arbeidsvoorwaardengesprek met je. Benieuwd naar je mogelijkheden? Bekijk snel onze openstaande vacatures!

Actuele stages

Niet gevonden wat je zocht?

Meld je aan voor de job alert