Ontdek de wereld van finance

Minstens zo belangrijk als het heffen en innen van belastingen, is het werk van onze finance (& controle) specialisten. Zij controleren onder andere de taakuitoefening van onze organisatie om te inspecteren of deze op een eerlijke en rechtvaardige wijze plaatsvindt. Ook wordt er kritisch gekeken naar onze eigen bedrijfsprocessen: hoe kunnen we deze optimaal inrichten? En kan het wellicht efficiënter of juist effectiever? Mede dankzij onze finance specialisten houden we de Belastingdienst draaiende.

Vertrouwen van burgers en bedrijven

Het is bij de Belastingdienst belangrijk dat wij als organisatie volledig ‘in control’ zijn. We proberen risico’s en afwijkingen zo veel als mogelijk te beperken. Onze specialisten van finance zetten zich daarom in als sparringpartner voor collega’s van verschillende afdelingen en het management. Zij zorgen voor transparantie van diverse (financiële) vraagstukken. Een belangrijke opdracht waarbij we ons doel nooit uit het oog verliezen: ervoor zorgen dat burgers en bedrijven ons kunnen vertrouwen.

Intern controleren doe je samen

Het interne controlewerk doe je niet alleen, je werkt nauw samen met verschillende managementteams en directies. Hierbij geef je advies over de te behalen doelen: hoe kunnen we deze bereiken? En hoe zorgen we ervoor dat we dit accuraat monitoren? Daarnaast focus jij je ook op interventies en sturingsmaatregelen om eventuele risico’s te voorkomen of te beperken. Samen reflecteren we op dat wat beter kan en werken we toe naar kwalitatieve en goed lopende werkprocessen.

Verhalen van onze mensen

Kijk wat jij kan doen

Ook een bijdrage leveren aan een financieel gezond Nederland? Kijk dan snel bij onze vacatures en solliciteer direct.

Actuele vacatures